12 Ekim 2016 Çarşamba 17:14
1 kilo vermek için kaç kalori yakmalısınız?

e-karaman / '1 kilo vermek' hemen hemen her insanın istediği bir şeydir. Kilo vermek her şeyden önce insanın kendi vücudunu tanımasıyla olan bir süreçtir. İnsan kendi vücudunu tanıyıp ona göre hareket ederse kilo verme süreci daha başarılı ilerleyecektir. Sonrasında bunu yapabileceğine inanmalı ve kararlı olmalıdır.

Bir kimse kilo vermeye karar vermiş ise kesinlikle bu karadan kendisini caydıracak ya da bu kararına engel olabilecek her şeyi görmezden gelmeyi bilmelidir. Karar vermenin yanı sıra kendisine bu konuda destek olabilecek kişiler çevresinde olmalıdır. Kilo vermek isteyen kişiye eşi, çocukları ve arkadaşları psikolojik olarak destek olursa bu süreç onun için çok daha kolay olacaktır.

Kilo vermek sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmemiz için gereklidir. Eğer kilomuz normalin üzerinde ise bu sosyal hayatımızı da olumsuz yönde etkiler, bu nedenle kendimizi mutsuz hissederiz. Bu süreçteki en önemli olgulardan biride profesyonel yardım almaktır. Kendimiz için ideal kiloyu uzmanlar yardımı ile öğrenip, ideal kilomuza ulaşmak için çabalamalıyız. Bu süreçte gerekli her türlü desteği sağlamalıyız. Hem fiziki anlamda hem de psikolojik anlamda hiç bir şeyden kaçınmamalıyız.

Bir diyetisyen yardımı ve kendi azmi ile çok iyi sonuçlar alacaktır. İşinde uzman bir diyetisyene başvurarak işe başlamalıdır. Kontrollerine düzenli şekilde devam ederek mükemmel sonuçlar alacaktır. Diyet ile birlikte sağlığımızı korumak için spor yapmayı da ihmal etmemeliyiz. Kilo verme sürecinde düzenli spor her açıdan yardımcı olacaktır. Vücudumuzdaki fazlalıklardan kurtulurken aynı zamanda form tutmamızı ve sıkılaşmamızı sağlayacaktır.

Bu konu devamında aklımızdaki en önemli sorulardan biri de 1 Kilo Vermek Zayıflamak İçin Kaç Kalori Yakmam Gerekiyor Bu soruyu günlük hayatımızda defalarca kendimize sormuşuzdur. İlk olarak vermemiz gereken kiloyu hesaplamalı ve bu kiloya karşılık gelen kalori miktarını bulmalıyız. Bir araştırma kurulunun verilerine göre 1 kg yağ yakmak içi ortalama 7400 kalori yakmamız gerekmektedir. Bu verilerden ve uzmanlar yardımı ile vücudumuzda yapılan ölçümleri de göz önünde bulundurarak kaç kalori yakmamız gerektiğini bulabiliriz.

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 12.10.2016 17:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol