23 Kasım 2016 Çarşamba 19:38
Anne Adayları Ne Yemeli, Ne Yememeli?

e karaman - Birçok evebeynler tarafından çokça merak edilen konulardan biri de anne adaylarının hangi besinleri tüketmeli ve hangi besinleri tüketmemeli konusudur.

Anne adaylarının genel sağlıkları açısından ve bebeğin genel sağlığı açısından oldukça önemli olan bu konumuz hakkında dilerseniz uzmanlardan derlediğimiz bilgiler kapsamında makalemiz üzerinden detaylı olarak bilgiler sunalım Uzmanlar anne adaylarının hamilelikte tüketmesi gerektiği besinlerin hangileri olduğu hakkında bilgiler sunmaktadır. Peki anne adayları ne yemeli, ne yememeli işte makalemizin de ana konusu olan bu sorumuzun cevaplarını aşağıda sunmaktayız

İlk Olarak;

Uzmanlar anne adaylarının hamilelik dönemi içerisinde 15 ila 20 miligram demir, 500 miligram kalsiyum ve 250 ila 300 miligram kalori ek enerji alması gerektiğinin altını çizmektedirler.

Anne Adayları Ne Yemeli

İşte anne adaylarının yemesi gereken besin ürünleri ise şunlardır;

  • Süt ve süt ürünleri
  • Et, yumurta ve kurubaklagiller
  • Taze sebze ve meyveler

Gibi besin ürünleri tüketmeleri gerekmektedir. Uzmanlar bu besinlerin gerek anne adaylarının genel sağlığının korunmasında ve gerekse de bebeğin büyümesinde ve gelişiminde önemli roller aldıklarının altını çizmektedirler.

Yememeleri Gereken Besinler İse;

Uzmanlar anne adaylarının kesinlikle yememeleri gereken besinlerin bulunduğunu ve bu besinlerden tüketildiği takdirde anne adayının ve dünyaya gelecek olan bebeğin genel sağlığının ciddi anlamda zarar görebileceği belirtilmektedir. İşte anne adaylarının yememeleri gereken besinler ise şunlardır;

  • Az pişmiş veya çiğ olan et kesinlikle tüketilmemelidir.
  • Az pişmiş veya pişmemiş yumurta gibi besinleri içeren mayonezli besinler kesinlikle tüketilmemelidir.
  • Konserve balık kesinlikle tüketilmemelidir.
  • Midye, istiridye ve karides gibi deniz ürünlerinden uzak durulmalıdır. Uzmanlar çiğ deniz ürünlerinin zehirlenmelere neden olduğunu belirtmektedirler.
  • Aşırı yağlı peynir ve etlerden de uzak durulması gerekmektedir.
  • Kahve ve çay gibi kafeinli içeceklerden kesinlikle uzak durulmalıdır. Uzmanlar anne adaylarının günde en fazla 2 fincan çay tükebileceğini ve bu miktardan fazlasının bebeğin gelişimini ve sağlığını olumsuz etkilediğinin altını çizmektedirler.

Makalemizde de görüldüğü gibi anne adayları ne yemeli, ne yememeli konusu hakkında detaylı olarak bilgiler sunduk. Dolaysıyla bu konu hakkında uzmanlar tarafından yapılan uyarıların da dikkate alınmasında büyük faydalar olduğunun altını çizerek anne adayları ne yemeli ne yememeli konusu hakkındaki makalemizi burada tamamlamaktayız.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 23.11.2016 19:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol