03 Aralık 2016 Cumartesi 14:13
Baş ağrısı nasıl geçer?

e-karaman.com  -  İnsan bedeni üzerinde pek çok rahatsızlık meydana gelmektedir. Kimi rahatsızlıklar büyük hastalıklardan kaynaklı olabilirken, kimi rahatsızlıklar bu hastalıklar kadar dikkat çekmeyen ufak ve grip gibi geçici rahatsızlıklardır.

Gün içinde sıklıkla karşılaşılan baş ağrısı da bu rahatsızlıklardan birisidir. Gün içinde pek çok insan baş ağrısı çekmekte ve bu rahatsızlığın üzerine yeteri kadar ilgi gösterilmemektedir. Baş ağrısının insan bedeninde oluşmasında pek çok sebep vardır.

Bu sebepler kimi zaman psikolojik olabilirken, kimi zaman insan bedeninde var olan rahatsızlıklar yüzünden gerçekleşebilmektedir. Gün içinde artan ve sonunda yok olan baş ağrıları genellikle gün içinde yaşanan yorgunlukların, yoğun iş veya okul hayatının, stres ve bunalım gibi durumların bedene bir geri yansıması olarak ortaya çıkmaktadır.

Bunun yanı sıra bronşit veya grip gibi rahatsızlıkları olan insanlarda özellik ile kış aylarında sert esen rüzgârlar veya yağmurlu havalar baş ağrılarına sebep olabilmektedir. Bunların haricinde devamlı yüksek şiddette devam eden veya şiddeti devam eden fakat hiç geçmeyen ağrılar, sonucu ölüm veya sakatlık gibi sonuçlar ile sonuçlanabilecek büyük rahatsızlıkların habercisi olabilmektedir.

Baş Ağrısının Çözümü Nedir?

Bedende şiddetli bir acıya sebep olan baş ağrısına, baş ağrısı nasıl geçer sorusunun en klasik cevabı olan ağrı kesiciler; tedavi anlamında birinci sıradadır. Ne yazık ki ülkemizde artan antibiyotik ve ağrı kesici hapların kullanım oranı oldukça yüksektir. Aslında bu tarz rahatsızlıklarda en son tedavi yöntemi ağrı kesici olmalıdır. Baş ağrısının en büyük tedavisi yüz kaslarını rahatlatmaktır.

Bu anlamda sıcak havlu bir süre yüzde ve baş bölgesinde bekletildikten sonra ufak ve ağır hareketler ile yapılacak bir masaj ağrıyı yok etmektedir. Bunun yanı sıra anason gibi aktarlardan alınabilecek bitki çayları, yüz kaslarını gevşetebileceği gibi baş ağrısını da yok etmektedir. Bu işlemlerden sonra ağrı geçmemiş ise ağrı kesici kullanımı gerçekleşmeli, ağrı halen devam ederse en yakın sağlık kuruluşuna gidilmelidir.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 03.12.2016 14:13
Anahtar Kelimeler:
Baş AğrısıBaş Ağrı
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Nuray nurıdın 2016-12-17 18:13:57

Çok ama çok basım ağrıyor bır sorun bulabilirmısımız lutfen?