16 Ağustos 2016 Salı 14:25
Bebekler için söylenecek güzel sözler

E-karaman sitemizde bebeklere dair güzel bir haber daha. Bebekler ve çocuklar hepimizin en değerli varlığıdır. Her anne baba için bebeği ve çocuğu en özeldir. Bebeklerin çok küçük olduklarını ve sizi sakın anlamadıklarını düşünmeyin.

Bu konu ile ilgili bir sürü kitaplar da yazılmıştır. Öncelikle şunu iyi bilmelisiniz ki bebekler için söylenecek güzel sözler nelerdir diye aslında uzun uzadıya düşünmeye ya da kafa patlamanıza gerek yoktur. Bebekler anne karnında iken dışarda konuşan ve duydukları tüm sesleri doğduktan sonra anımsarlar. Ama içlerinde en iyisi bebeğinize sık sık ona uygun gördüğünüz isim ile hitap etmenizdir.

Sık sık onu sevdiğinizi söyle bilirsiniz. Ona sizinle aranızda özel bir bağ kuracak bir lakap takabilirsiniz. Ona gün içinde yaptığınız şeyleri anlatabilirsiniz. Tabii arada bebeğim aşkım canım bir tanem gibi şeyler söylereyseniz o kendi çok daha mutlu hissedecektir. Aslında ilk başta ses tonunuz ve vurgularınızda çok önemlidir. Bebektir anlamaz demeyin belki ilk başlarda anlamaz ya da anlayamaz ama çok iyi hissederler. Mesela ona anlatacağınız kısa kısa hikayeler ya da hayvanların çıkardığı sesleri taklit edebilirsiniz. Bu da onların çok hoşuna gidebilir. Hele de bebek huzursuz olduğu anda kısık bir sesle sırtını sıvazlayarak ona sevgi sözcükleri söylemeniz onu hemen sakinleştirecektir.

Anneler bir kitap yazmalılar bebekler için söylenecek güzel sözler diye gerçi her annenin kendine has bebeğini sevme şekli vardır. Kız bebekler için fıstığım, prensesim hayatım mavişim vb.. erkek bebekler için paşam, yakışıklım, boncuğum vb.. olabilir. Her çocuğun kendi karakteri vardır bunu bütün anneler bilirler ve biz annelerde çocuğumuzun cinsiyeti karakteri fiziksel ve ruhsal yapısına göre davranırız sevme şeklimiz yöntemimiz bile her bebeğe göre değişir. Ama değişmeyen tek gerçek şudur. Her anne kaç tane çocuğu olursa olsun hepsini ayrı ayrı sevmek yerine hepsini eşit şekilde sever öper korur okşar ve büyütür

e-karaman.com

Son Güncelleme: 16.08.2016 14:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
leyla kurt 2016-08-29 00:06:33

67uh