06 Aralık 2016 Salı 17:57
Bebeklerde pişik
Bebekler oldukça hassastır. Özellikle yeni doğmuş bebekler bu sınıfa girer. Onları koruyup kollamak onların ciltlerini ilk doğduğu gibi pürüzsüz ve yumuşak olmasını sağlamak biraz biz annelerin elindedir. Bebeklerde pişik oldukça rastlanan bir olaydır.

e-karaman haber sitesinin edindiği bilgiye göre, Ne kadar dikkat edilirse edilsin eğer bebeğiniz varsa pişik riskiniz %90 demektir. Pişik çeşitli sebeplerle oluşabilir. Örnek: bebeğin bez markası değiştiğinde bez alerjisi olarak gözükebilir, pişik kremleri alerji yapmış olabilir ama en önemli ve en bilindik sebebi bebeğin altı kirlendiğinde hemen değişmemesidir.

Peki, bebeklerde pişiği önlemek için ne gibi tedbirler alınmalı?

1. Bebeğinizin altını ıslak mendil diye tabir edilen ürünlerle temizlemeyin.

Bebeklerin cildi çok fazla hassastır bu nedenle her ne kadar bebekler için özel üretilmiş olsalar dahi ıslak mendiller pişik riskini arttırabilir. Bu yüzden özellikle duru su ile ıslatılmış pamuk veya pamuklu bezlerle bebeğinizin altını temizleyin.

2. Bebeğinizin poposunu yıkamaya özen gösterin.

Her ne kadar silinme yöntemi ile temizlenmiş olursa olsun bebeğinizin cildinin hava almaya ve nemlenmeye ihtiyacı var. Bu nedenle günde 1 defa da olsa bebeğinizin poposunu yıkamaya çalışın.

3. Pişik Kremleri

Pişik kremleri her bebekte farklılık göstermektedir. Bu yüzden bebeğinize en uygun pişik kremini kullandığınızdan emin olun.

4. Alternatif Yöntemler

Eğer medikal ürünleri kullanma taraftarı değilseniz alternatif yöntemleri deneyin. Bu yöntem için özellikle saf zeytinyağını kullanabilirsiniz. Eskiden anneler bebek pudrası diye bilinen talk pudraları kullanmaktaydı. Ama görüldü ki pişiği gideren talk pudra (bebek pudrası) hassas olan bebek cildini kurutarak pişiği gidermekte fakat bebeğin cildinde kuruluklara, çok kullanıldığında çatlaklara neden olmaktaydı.

Bunu fark eden anneler daha kalıcı ve zararsız yöntemleri seçmeyi denediler. Yukarıda size sunduğumuz yöntemler pişik tedbirlerinden sadece bir kaç tanesi sizde bebeğinizi pişikten korumak isterseniz yöntemleri deneyebilirsiniz.

(e-karaman)

Son Güncelleme: 06.12.2016 17:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol