27 Ağustos 2016 Cumartesi 09:49
Bilinçsiz Yapılan Diyetlerin Zararları

e-karaman.com - Örnek diyet listelerinin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Çoğu doktor tavsiyesi olmayan bu diyet listeleri çok kişinin sağlığıyla oynamaktadır. Ve maalesef bu sağlık sorunlarının çözümü her zaman basit olmamaktadır. Yapılacak bir diyetin doktor kontrolünde olması, hem sağlıklı hem de kalıcı kilo vermenin en önemli kuralıdır.

Bilinçsiz Diyet Nedir?

Bilinçsiz diyetler; internette, dergilerde yazan, kişilerin kendileri için en kısa zamanda en çok kiloyu vermek için yazdıkları sağlıksız diyet listeleri ve bu diyetlerin uygulanmasıdır. Bu diyetler insanlara kısa zamanda çok kilo vermeyi vaat eder. Ancak bu durum her zaman doğru değildir. Yani bazı durumlarda kilo hızlı verilebilse de tam tersi etkide kilo aldırabildiği çok sık görülen bir vakadır.

Ayrıca bu bilinçsiz ve sağlıksız diyetlere ek bitkisel olarak hazırlanmış kürler de insan sağlığını tehdit etmektedir. Elbette ki bitkisel, şifalı otlar vardır. Fakat her şey gibi bunların fazla kullanımı da zararlıdır ve kilo verme konusunda sırf bu kürlerle zayıflama olmayacağının da bilinmesi gerekmektedir.

Bu Diyetler Nasıl Yapılır? Zararları Nelerdir?

Herkes aldığı kiloları kolay yoldan en kısa zamanda vermek ister. İşte bu diyetler neticesinde birçok insan sağlığından olmaktadır. Bilinçsiz Yapılan Diyetlerin Zararları saymakla bitmez. Bu diyetleri yapanlar, spor yapmadan, bilinçsiz yapılan hatta kendi kendine uydurduğu bir diyet şekli ile zayıflamaya çalışmaktadırlar. Oysaki sporsuz ve düzensiz beslenme sonucu sağlıklarından oldukları gibi, diyeti kestikleri andan verdikleri kiloları misli ile geri almaktadırlar.

Doktor kontrolünde olmayan diyetlerin 0 e yakını insan sağlığını tehlikeye sokmaktadır. Çoğu insan ise bunu bile bile sırf kilo vermek uğruna bu durumu göze almaktadır. Oysaki sadece sağlıklı ve düzenli beslenme ile birlikte biraz da egzersiz hareketler yapılarak sağlıklı ve kalıcı olarak kilo verilebildiği kanıtlanmış bir gerçektir.

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 27.08.2016 09:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol