17 Ağustos 2016 Çarşamba 13:24
Boğaz Ağrısının Sebepleri Ne Olabilir?

Boğaz ağrısı çoğunlukla ısı değişmesinden kaynaklanır bunu yanında sağlıksız yiyecekler ve mikrop kapacak faaliyetlerde bulununca etkilenilecek bir rahatsızlık sebebidir. Çoğu zaman ısı değişikliği derken terlemişken soğuk su içme veyahut dondurma soğuk içeceklerde bunu içerir. Bazen mikrop kapacak işler derken de en önemli sebeplerden birisi hijyene önem vermemektir.

Otobüs, halka açık alanlar, cafeler, sinemalar, kütüphaneler, bunun gibi kuruluşlar ve alanlarda hijyene önem vermek önemlidir. Çünkü o tarz ortamlarda bir kesim hijyene önem verse de kimi tarz insanlar önem vermediğinden boğaz ağrısına neden olabilecek mikroplar kapılabilir. Boğaz Ağrısının Sebepleri Nelerdir sorusuna yanıt olarak bazı önemli noktalar var.

 Mikroplara Karşı Vücut Nasıl Geliştirilir;

Mikrop kapmadan veyahut karşı tehditlere karşı bazen elimizden bir şey gelmeyecek gibi düşünebilirsiniz ama şöyle düşünmek lazım engelleyemeyebiliriz ama önlem alabiliriz bu tarz tehlikelere karşı önlemlerden bahsetmek gerekirse;

 1.Hijyen

Hijyen bir numaradadır hijyen bazen işe yaramasa da çoğu zaman ciddi bir önlem olarak ele alınabilir.

 2.Dışarıdan Alınacak Takviyeler

 Dışarıdan alınacak takviyelerden kasıt vitaminler protein hapları vb. ekstra gıdalar tabi bunların başarını meyve ve sebzeler çeker gerçekten vitamin yuvası olan bu besinler vücudu dışarı karşı savunmada çok etkilidir.

 3.Organik Beslenme

Günümüzde en büyük tehlikelerden biride gdo lu besinler yeni Dünya düzeninde ciddi bir yer kaplayan bu sorun günümüz dünyasında ciddi bir tehlikedir çünkü organik besini sırf maliyeti azaltmak üretimi arttırmak gibi fikirler sağlımızı bozacak düzeye getirirse neye yarar ki sebze yemek sırf daha fazla kazanmak için bu tarz yollara başvurmak hoş değildir. Sağlıklı beslenme organik beslenmeye girebilir.

Öğünleri tamamlama yarım ve sağlıksız yemek yerine doyana kadar tam ve sağlıklı bir öğün yemek yeme birçok sorunun önüne geçebilir ve vücuda ekstra bir savunma mekanizmasını ekleyebiliriz. Hayat kaybedilmeyecek kadar değerlidir. Sırf maliyet ve zaman uğruna sağlığımızla oynamak hiç akıllıca değil.

 

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 17.08.2016 13:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol