17 Ağustos 2016 Çarşamba 15:43
Boyun Fıtığı Nedir Boyun Ağrıları İçin Öneriler

Boynunuzdaki omurların arasında çekirdek adı verilen disklerin dokuları yırtılarak omurilik kanalına doğru yer değiştirmesi ve sinirlere baskı yapması sonucu oluşan hastalığa boyun fıtığı denir.

Boyun ağrıları her yaşta görülebilir. Özellikle çalışan kişilerde daha fazla görülen boyun ağrıları, disk kayması, kireçlenme, kötü duruş ve boynu kötü kullanma gibi sebeplerden dolayı insanları olumsuz etkiler. Bu ağrıların en büyük nedeni boyun fıtığıdır. Boyun Fıtığı Nedir Boyun Ağrıları İçin Öneriler

 Boyun Fıtığının Belirtileri

Sırt ve boyun ağrısı ile kendisini göstermeye başlayan boyun fıtığı, gün geçtikçe diskin sinirlere baskı yapmasıyla, kollarda ve parmaklarda uyuşmaya neden olur. Tedavi edilmediği takdirde, bacaklarda kuvvet azlığı ve güçsüzlüğü ortaya çıkabilir. Boyun fıtığı tanısı konulabilmesi için hastadan MR istenir ve tanısı öyle konulabilir.

Boyun fıtığın da doktorunuz, istirahat, boyunluk ve ilaçlarla tedavi uygulayabilir. Boyun fıtığı tedavisinde genel olarak fizik tedavi önerilir ve hastaların çoğu bundan olumlu sonuç alabilir. Ancak çok geç kalınmış, tanısı geç konulmuş, ilaç ve fizik tedaviye yanıt vermeyen, kas gücü kaybı ve kol sinirlerine çok baskı yapan boyun fıtıklarında, cerrahi tedavi uygulaması yapılır. Bu tedavi yöntemi kesin çözüm sağlar.

Boyun ağrılarını önlemek ve boyun fıtığı olmamak için, kalın ve sert yastıklar kullanmayın. Telefonu omuzunuz ve başınız arasına sıkıştırarak konuşmayın. Masada otururken özellikle dik, sırtınıza ve belinize destek sağlayan koltuklar tercih edin. Televizyon izlerken, ders çalışırken, kitap okurken, kısa aralar verip uzun süre aynı pozisyonda olmaktan sakının. Ani ve sert hareketlerden uzak durun.

Özellikle çocukluk döneminde geçirilen boyun rahatsızlıkları, daha sonra sorun olabileceğinden mutlaka belli aralıklarla boynunuzu kontrol ettirin.Erken teşhis her zaman çok önemlidir. Sizin de boynunuzda ağrılar, bölgesel olarak kol ve parmaklarda uyuşmalarınız varsa mutlaka doktora başvurun. Boyun fıtığı için hastanelerin nöroloji bölümüne başvurabilirsiniz.

 

 

Son Güncelleme: 17.08.2016 15:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol