16 Ağustos 2016 Salı 21:43
Çabuk Kilo Vermenin Yolları

Özellikle yaz dönemine yaklaşıldığında fazla kilolara sahip olan herkesin hayalini kurduğu şeylerden birisi çabuk kilo vermenin yollarıdır. Çabuk kilo vermek her zaman sağlıklı olmayıp kalıcıda olmayabiliyor.

Özellikle şok diyetlerinde bir haftada 5 kiloya kadar verilebiliniyor fakat bu verilen kilo yağlardan değil su ve kas kaybından kaynaklanıyor ve asıl önemli nokta ise şok diyetlerinden bir süre sonra verilen kilolar fazlasıyla olmak üzere geri dönmektedir. Bunun yerine sağlıklı olarak Çabuk Kilo Vermenin Yolları sorusuna cevap aramak daha etkili ve kalıcıdır. Bunun yolları ise;

 Uyku

Uykusuzluk sonucu çıkan enerji kaybı sizin açlık hissinizi arttırmasından dolayı yemek yemeğe, kilo almaya daha meyilli olabiliyorsunuz.

 Kahvaltı

Eğer kahvaltı yapmadan güne başlarsanız gün ortasında açlık krizleri yaşarsınız ve daha çok acıkıp daha fazla şey tüketmek istersiniz. Bu sebeple güne sağlıklı bir kahvaltıyla başlamak kilo vermek için ideal bir başlangıçtır.

Yağ Tüketimi

Vücudumuzun her besine ihtiyacı olduğu gibi yağa da vardır bu sebeple yağ tüketimini bir anda kesmek hiçte doğru değildir. Ayrıca yağ tercihinizi zeytin ve balık yağı gibi zengin yağ çeşitlerinden yapmaya çalışın.

 Proteinin Önemi

Protein ağırlıklı gıdaların tüketimi kilo vermenizde temel bir yardımcıdır. Hem sizi daha uzun süre tok tutarlar hem de metabolizmanızı hızlandırırlar bu sebeple proteinin önemi tartışılamaz.

 Yürüyüş

Yürüyüş yapmayı sadece uzun yürüyüşler olarak düşünmemelisiniz evinize asansörle çıkmak yerine merdivenle çıkmanın 1 günlük etkisi az olabilir fakat bu etkiyi 1 haftaya veya 1 yıla döktüğümüzde büyük bir etkiye sahip olur. Bu sebeple değerlendirebileceğiniz küçük yürüyüşlerin fırsatlarını kaçırmayıp uzun yürüyüş yapma imkânlarınızı da değerlendirmekten kaçınmayın.

Nişastalı Besinler

Nişastalı gıdaların genelde yarattıkları tokluk hissinin az olması ve besin değerlerinin düşük olması sebebiyle(Örn: Pirinç) tüketimine dikkat edilip sınırlandırılmalıdır.

Düzenli olarak düzgün beslenerek kalıcı olarak kilo vermenin daha kolay ve çabuk olduğunu unutmamalıyız. Ayrıca! Kilo verirken en önemli şeylerden birisi de vücudumuzun bütün besinlere ihtiyaç duyduğunu unutmamalıyız bir besini tüketimini kısarken onu tüketmeyi asla ihmal etmemeliyiz. Özellikle sağlık sorunları olan kişilerin herhangi bir besinin tüketimini kısmadan önce doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 16.08.2016 21:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol