10 Ocak 2017 Salı 16:18
Diyette kaçamak yapmak, neden kilo alıyoruz?

Diyet yapmak hemen hemen her bireyin hayatından en az bir kere de olsa yaşadığı deneyimdir.

Diyete her ne kadar büyük bir azimle başlanmış olsa da geçen zaman, verilen kilolar, çevresel faktörler ve benzeri sebepler diyet yapan hemen hemen her bireyin aklına Diyette Kaçamak Yapılabilir mi? sorusunu getirir. Aslında cevap çokta karmaşık değildir yapılması gereken şey kaçamak yaparken yüksek kalorili sağlıksız yiyecekler yerine düşük kalorili sağlıklı yiyecekler tercih etmektir.

Günümüzde sosyal ağlarında yaygınlaşmasıyla diyet, spor, sağlıkyaşam, sağlıklı beslenme gibi konular hayatımızda daha eğlenceli bir hal aldı. Bunu yaparken çeşitli sitelerden sağlıklı kaçamaklar hazırlayabileceğimiz tarifler bulabileceğimiz sitelerde bir tık kadar uzağımızda. Sağlıklı kaçamaklar neler olabilir diye düşündüğümüzde aklımıza en kolay ulaşabileceğimiz başlıklar şunlar olabilir;

 Meyveler: meyveler içerdiği fruktoz oranıyla çoğu zaman diyetlerimizde sağlıklı bir soluk alabileceğimiz duraklar olabilir. Diyette önemli bir yer tutan yoğurtla da karıştırılırsa harika tarifler elde edilebilir.

 Dondurmalar: özellikle yaz aylarında yapılan diyetlerde 1 porsiyonu geçmeyecek vanilyalı dondurma içinizi ferahlatırken akşam 6 dan önce tükettiğiniz taktirde diyetinize de olumsuz etkide bulunmayacaktır. Günümüzde şeker kullanmadan yapılan diyabetik dondurmalara ulaşmak da artık çok kolay.

 KURABİYE & KEKLER: Büyük alışveriş merkezlerinin yanı sıra artık küçük marketlerde bile kolaylıkla bulabileceğiniz yulaf, müsli, keçiboynuzu unu, meyvelerden elde edilen tatlandırıcılarla evinizde kolaylıkla uygulayabileceğiniz tariflere de internette birkaç tıkla artık kolaylıkla ulaşılabilmektedir.

 SÜTLÜ TATLILAR: Sütlü tatlılar diyetlerin en masum kaçamaklarından biridir. Kendi mutfağınızda kendiniz yapmayı tercih edebilir şeker yerine pekmez, yağlı yerine yağsız süt gibi sağlıklı bir tercih yapabilir, kalori miktarını düşürebilirsiniz. Çeşitli markalara ait diyabet toz tatlılarda seçenekler arasındadır.

Diyet yapmak kalıcı olabilmesi açısından verilmek istenen kilo miktarına göre hesaplanıp belirli bir süreye yayılmalı ve bu yol boyunca inişler çıkışlar yaşanabileceği unutulmamalıdır. Kaçamak yapmaya yöneldiğiniz durumlarda en masumlarını tercih etmek yoğun şekerli unlu tatlılar yerine meyvelerle tatlandırılmış sütlü tatlılar tercih etmek, yanınızda küçük atıştırmalıklar taşımak, uzun süre aç kalmamak olası kaçamak risklerini azaltacaktır.

NEDEN KİLO ALIYORUZ?

Her yıl olduğu gibi bu yılda fazla kilolar erekler ve kadınlar için bir sorun halinde. Bu yüzden de bireyler zayıflama istiyor. Peki, bu kiloları nasıl ve neden alıyoruz.

 1) Dengesiz Beslenme ;

Öncelikle, düzensiz yani belirli olmayan saatlerde yemek yendiği zaman vücut bunu depo ediyor. Kesinlikle akşam saat 19:00 dan sonra yemek yemememiz gerekir. Aslında tam saat olarak 19:00 değildir. Yatmadan 3 saat önce hiç bir şey yenilmemesi gerekir.( Meyve Dahil)

 2) Hareketsiz kalmak ;

Yaşamış olduğumuz çağ teknoloji çağı ve yeni nesil gençler teknoloji bağımlısı. Örneğin okuldan gelince yemek yiyip bilgisayarın başına oturuyorlar. Buda yenilen yemeğin yavaş sindirilmesini ve metabolizmanın tembelleşmesini sağlıyor.

 3) Abur Cubur ;

Günümüzde abur cubur tüketmeyen insan sayısı çok azdır ama bu abur cuburların kilo etkenini kimse düşünmüyor. Ebeveynler abur cuburları ödül olarak bile verebiliyorlar. Yediğimiz abur cuburlar fazla yağ ve çok kalori içeriyor. Bu yüzdende yediğimiz zaman kilo alıyoruz. Abur cuburlardan mümkün olduğunca uzak durulması gerekir.

 3) Yeme Alışkanlığı ;

Genelde sabah kahvaltıları besleyici olarak yenmiyor. Bir simit poğaça ile kahvaltı yapanlar bile var. Bu da beslenme düzeninizden kaynaklanıyor ve kilo aldırıyor. Yapılması gereken sabah kahvaltısını sağlam yapmaktır. Ekmeği azaltmak ve beyaz ekmek yerine tahıllı ekmek tüketmek gerekir. Sabah kahvaltısını sağlam ve doyurucu yaptıktan sonra öğle yemeğinde enerji verecek şeyler veya az miktarda kuru yemiş ile beraber meyve tüketmemiz gerekir. Bu sizi dinç ve zinde hissettirir.

Son olarak akşam yemeğinde olabildiğince az yemeliyiz ve yatmadan 3 saat önceye kadar yeme işimizi bitirmemiz gerekir. Yani bir gün ki yeme alışkanlığımız; sabah kahvaltısı sağlam, öğle yemeği doyurucu, akşam yemeği ise olabildiğince az olmalıdır.

Son Güncelleme: 12.01.2017 23:35
Anahtar Kelimeler:
DiyetDiyet YapmakKilo Alma
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol