10 Nisan 2017 Pazartesi 19:44
Diyette Tatlı Tüketimi Olmalı Mı?

Kilo verme sürecinde yenilen besinlerin dengeli olması gerekir. Dengeli beslenmek kilo kaybı esnasında vücudumuzu zinde tutar, bağışıklığımızın zayıflamasına engel olur.

Tükettiğimiz gıdalar kasların güçlenmesini destekleyici nitelikte olmalıdır. Bu tarz gıdalara örnek olarak protein için yoğurt, yumurta, peynir, tavuk sayılabilir. Kilo verme sürecinde yaşanan en büyük sıkıntı şeker krizleridir. Uzun saatler aç kalmak bir anda bastıran şekerli gıda arayışına sebep olur. Bu krizlere karşı koyamayanlar bir anda çok fazla şekerli gıdayı tüketerek rejimlerini bozmak zorunda kalırlar.

Peki diyette tatlı tüketimi olmalı mı? Ne kadar olmalı?

Beyaz şeker perhiz esnasında önerilmez çünkü şeker, vücutta yağa dönüşümü destelediği için kilo kaybını yavaşlatır ve bölgesel kilo sorunlarına yol açar. Beyaz şeker, basit karbonhidrat grubundadır. Karbonhidrat alımı özellikle sporla desteklenen perhizlerle elbette gereklidir. Çünkü enerji verir, performansı yükseltir. Spor esnasında tansiyon düşmesini ve aşırı yorgunlukları engeller. Ancak karbonhidratları şekerli gıdalardan değil yulaf, tam buğday ekmeği, kabuklu pirinç, esmer veya lifli makarna, bulgur, sebzeler ve meyvelerden almalıdır.

Kilo verme süreci boyunca uygulanan beslenme şekli aslında geçici değil, kişinin hayatı boyunca uygulayacağı beslenme şekli olmalı ki sağlıklı ve dengeli beslenme bir yaşan şekline dönüşsün. Vücudu bu şekilde beslemeye alışırsak şekerli gıda arayışı ve açlık krizleri kesilecektir.

Peki, hayatımız boyunca hiç şekerli gıda tüketmeyecek miyiz?

Elbette bu mümkün değil fakat dengelemek mümkün. Kilo vermeyi hızlandırmak istediğimiz dönemlerde şekerli gıda alımını durdurmak ve ihtiyacımız olan şekeri meyvelerden almak işimizi kolaylaştırır ve süreci hızlandırır. İdeal kilomuza indikten sonra ise haftada bir tercihen sütlaç, kazandibi, tavuk göğsü gibi sütlü ya da küçük bir porsiyon şerbetli gıdalar yiyebiliriz. Yaz aylarında haftada 2 kere dondurma tüketmekte mahsur yoktur.

Son Güncelleme: 12.04.2017 09:45
Anahtar Kelimeler:
DiyetKilo VermeDiyet Tatlı
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol