28 Mayıs 2017 Pazar 07:35
Diyette Yasak Olan Yiyecekler Neler?

Sevdiğiniz şeylerden dört ay uzak kalmak ve diyet sonrasında kontrollü tüketmek hem daha sağlıklı olmanızı hem de daha güzel görünmenizi sağlayacaktır. Diyet boyunca uzak durulması gereken dört temel yiyecek vardır. Bunlar; patates, havuç, bezelye ve mısırdır.

Patates, kök sebzelerdendir bu nedenle nişasta içeriği yüksektir. Pişmemiş 100 gram patates 77 kalori içerir. Pişirme şekline göre kalorisi yükselir. Kızartılması sonrası en yüksek kalori oranına ulaşır. Diyetten sonra tüketim tercihiniz haşlanmış ve soğutulmuş şekilde olmalıdır.

Havuç, B grubu, A, C ve K vitaminleri, potasyum, çinko, bakır minerallerinin iyi bir kaynağıdır. Kalori değeri düşük, lif içeriği yüksektir. Ancak pişirildiğinde kan şekerini daha hızlı yükselttiğinden diyet sürecinde tercih edilmemelidir. Diyetten sonra tüketim tercihiniz çiğ şekilde olmalıdır.

Taze Bezelye, demir, çinko, potasyum, magnezyum mineralleri açısından zengin, lif içeriği yüksek bir sebzedir. Karbonhidrat ve kalori içeriği diğer sebzelere göre yüksektir. Bu nedenle diyet boyunca tüketilmemelidir. Diyetten sonraki süreçte ise kontrollü bir şekilde tüketilmelidir.

Konserve Mısır, tatlı mısır olarak da adlandırılabilir. Folik asit, potasyum ve lif açısından zengindir. 2-3 yemek kaşığı tatlı mısır 1 dilim ekmek değerindedir. Diyet döneminde tüketilmemesi gereken son besindir. Diyet sonrasında ise kontrollü şekilde tüketilmesi faydalıdır.

Yasaklılar listemizde olmazsa olmaz ise şekerdir. Dolayısıyla özellikle ilk iki ay tamamen uzak durulması gerekir. Şeker ihtiyacı sadece kuru ve taze meyvelerle giderilmelidir. İkinci aydan sonra ise masum tatlıları tercih edilebilir. Sade dondurma gibi. Unutulmamalıdır ki bir top dondurma iki adet meyveye eş değerdir. Gün içerisinde dondurma yiyecekseniz ara öğünlerde meyve tercih etmemelisiniz.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 28.05.2017 14:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol