21 Ağustos 2016 Pazar 12:31
Doğal Gripten Kurtulma Yolları

 Grip mevsimi geldi çattı. Evde, ofiste, otobüste hemen her an kapabileceğiniz grip virüsü 1 gün içinde sizi tamamen hasta konuma getirip yataktan kalkmada bile güçlük çekmenize sebep olabiliyor. Griple başa çıkmak ilaçla mümkün olsa da bazı insanlar ilaca kendini alıştırmak istemediği için Doğal Gripten Kurtulma Yolları arıyor. İşte gerçekten ilaç kadar işe yarayan birbirinden etkili gripten kurtulmanın doğal yolları;

 Bal

Balın öksürüğe öksürük şurubundan çok daha iyi geldiği son yapılan bilimsel çalışmalarla da kanıtlanmıştır. Öksürük kesici olarak bal ve limon en çok etkili ikililerdendir. Bunun yanı sıra balın antioksidan özelliği sayesinde mikroplara karşı da oldukça etkilidir.

 Tavuk Suyu Çorbası (Tavuk Suyuna Çorba)

Gribe en iyi gelen yiyeceklerden biri de en çok bilindik çorbalardan tavuk suyuna çorbadır. Yüzyıllardır süregelen ve annelerimizin bize “şifadır” diye yedirdiği bu çorbanın gerçekten de şifa olduğu son dönemlerde yapılan bilimsel çalışmalarla da kanıtlanmıştır. Tavuk suyu beyaz kan hücrelerini güçlendirerek bağışıklık sistemimizin daha güçlü hale gelmesini sağlar ve gribe karşı verdiğimiz mücadelede çok etkili bir rol oynar.

 Temiz Hava

Bulunduğunuz odanın sürekli temiz hava alması gribi en çabuk geçirecek etkenlerden biridir. Ofis ortamında ya da evde sık sık camlarınızı açık tutarak içerideki karbondioksitten kurtulup, temiz oksijen girmesini sağlayarak solunum yollarınızdaki enfeksiyonun çok daha iyi hale gelmesini ve kısa sürede iyileşmenizi sağlayabilirsiniz.

 Bol Bol Sıvı Tüketmek

Grip esnasında özellikle ishal ve kusma da varsa büyük derecede sıvı kaybı yaşanır ve bu da bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olur. Bunun için bol bol su ve diğer sıvıların tüketimi solunum yollarındaki mukusu incelterek çok daha rahat nefes almanızı ve vücudun ihtiyacı olan sıvıyı takviye etmenizi sağlayacaktır.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 21.08.2016 12:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol