06 Aralık 2016 Salı 13:28
Gebelikte nasıl sağlıklı beslenilir?

Hamilelik dönemi  bir kadının en özel ve en önemli sürecidir. Bu süreçte gerek anne adayının sağlığı gerekse bebeğin sağlığı oldukça önemlidir.

Gebelilte Nasıl Beslenmek Gerekir?

Gebelikte anne adayının vücudu normal şartlarda ki besin ve vitaminden daha fazla vitamin ihtiyacı duymaktadır. Bu dönemde anne adayı sevmediği besinleri bile tüketebilmekte bu sayede kendisinde eksik olan vitaminleri karşılayabilmektedir. Anne adayı bu dönemde protein, kalsiyum, demir ve karbonhidrat besinlerinden muhakkak faydalanmaktadır. Gebelik döneminde normal şartlardan daha fazla su ihtiyacı duyulmaktadır bu dönemde vücut daha fazla su, tuz atmak da olduğu için anne adayı bol bol yeşil yapraklı besinlerden faydalanmalı ve bu besinlerden kaybettiği su ve tuz ihtiyacını karşılamalıdır.

Toplumda gebelik döneminde beslenme ile ilgili birçok bilinçsiz, ancak doğru bilinen yanlışlar vardır bu yanlışlara tatlı yemenin bebek için daha iyi olacağı ve anne adayının da bu sayede daha fazla süt biriktireceği örnektir. Gebelik döneminde tatlıdan ziyade daha çok b12 vitamini içeren, kalsiyum ve demir yönünden zengin besinlere ihtiyaç vardır.

Anne adayı gebelik döneminde vitaminlerinin yarısını hatta daha fazlasını bebeğe aktardığı için anne adayında unutkanlık, kasılma, kramp gibi belirtiler oluşmaktadır. Bu belirtileri görülenden en aza indirmek oldukça kolaydır.

Peki, Gebelikte Doğru Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Gebelik sürecinde anne adayı her besinden faydalanmalı kaybettiği vitaminleri tekrardan vücuduna depolamalıdır. B12 açısından oldukça zengin olan Eti haftada en az iki kere tüketmeli balık, tavuk gibi besinleri muhakkak yemelidir. Kalsiyum vitamini alması için sütten ziyade daha çok yoğurt tüketmeli ve özellikle yapraklı besinleri ıspanak, maydanoz, kereviz gibi tüketmeye özen göstermelidir. Gebelikte sağlıklı beslenme sağlıklı bir bebeğin ve sağlıklı bir doğumun habercisidir.

(e-karaman)

Son Güncelleme: 06.12.2016 13:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol