22 Ağustos 2016 Pazartesi 16:57
Hamilelik, Gebelik  Belirtileri Nelerdir?

Gebelik ile ilgili yazılarda en çok aranan cümledir" belirtiler". Şüpheli her durumda önce belirtileri dikkate alırız, bu durumda şuanda ne kadar çok heyecanlı olduğunuz tahmin edilebilir. İşte Hamilelik Belirtileri Nelerdir sorumuzun cevabı; Hamilelik ve belirtileri kadından kadına değişiklik göstermektedir.Şüphe edeceğiniz ilk ve en önemli belirti;

 Regli Gecikmesi

Bu belirtiyi iyi tanımlamak gerekmektedir, bir önceki regliniz ne zamandı? Regliniz genelde kaç gün sürer? Hangi aralıklarla regli olursunuz? Reglinizin düzenli veya düzensiz oluşunu takip etmeniz gerekmektedir. Bunun için en kolayı cep telefonlarınıza indireceğiniz regli takip uygulamalarıdır. Regli başlangıç ve bitiş günlerinizi işaretlediğiniz zaman otomatik olarak bütün regli sürecinizi takip ediyor olacaksınız. Gebelik durumunuzu reglinizi beklediğiniz gün kan tahlilinden öğrenebilirsiniz veya seyreden günlerde eczaneden alacağınız idrar testlerinden öğrenebilirsiniz.Diğer en yaygın belirtiler ise;

 Memede Hassasiyet Ve Büyüme

 Memede ağrı, hassasiyet, sızlama gibi ağrılar hissedersiniz. Memede büyüme de görülür.

Kasıklarda Ağrı

Regli ağrısına çok benzeyen bu ağrıda hamileliğin ilk zamanlarında yaşanılan ağrılardandır. Bel ağrıları da eşlik edebilir. Hatta bazen hafif kanama bile görülebilir, kişi regli ile karıştırmaktadır. Şüpheli durumda doktorunuza başvurmak şüpheyi ortadan kaldıracaktır.

 Ruh Halinde Değişiklikler

Değişen hormonlar yüzünden her şeye ağlama hali, huzursuzluk, stres, gerginlik şikâyetler arasındadır.Buraya kadar her şey regli belirtileri veya gecikmesi ile aynı şikâyetleri destekler. Gün geçtikçe artan belirtiler gebelik belirtilerini güçlendirmektedir.

 Baş Dönmesi

 Aniden baş dönmeleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

 Mide Bulantısı

 Özellikle sabahları hissedilen mide bulantıları yaşanabilir.

 Aşerme Veya Tiksinme

Aşırı yeme isteği ile canınız sürekli tatlı, ekşi gibi belirgin tatlar isteyebilir. Bazı yemek ve içeceklerden ise tiksinme şikâyeti yasabilirsiniz.

 Kokularda Hassasiyet

 Burununuz her zamankinden daha hassastır.

 Yorgunluk

Sabahları hafif grip olacakmışsınız gibi yorgun, bitkinlik hali olabilir. Her gün yaptığınız aktiviteler sizi daha çabuk yorar bunun sebebi de erken gebelik belirtileri olabilir.

 Sık İdrara Çıkma

 Sürekli idrar yapma isteği olabilir, en belirgin özelliklerden birisidir.

Yazımın en başında da belirttiğim üzere hamilelik ve belirtileri kadından kadına değişmektedir. Gebelikle ilgili en belirgin özellik reglinizin gecikmesidir. Diğer belirtileri kimi kadın yaşar kimi kadın hiç yaşamaz. Beklenen bir gebelikte dikkat edilmesi gereken regli düzenidir. Diğer belirtileri birçok kadın genellikle gebeliğin 4.haftasından itibaren yaşamaktadır. (veya yaşamamaktadır.) Şüphelendiğiniz durumda doktorunuzun kontrolü veya yaptıracağınız kan tahlili merakınızı giderecektir.

 

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 22.08.2016 16:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol