22 Ağustos 2016 Pazartesi 17:09
Hamilelikte Diş Sağlığı Ve Bakımı

Birçok hamile bayanın yakındığı bir sorun haline gelen Hamilelikte Diş Sağlığı Ve Bakımı aslında kolay çözüm yolları olan ve kolay atlatılan bir durumdur. 9 aylık hamilelik döneminde bu durum nasıl kolay atlatılır? Bu durumun psikolojik safhasında birey nasıl ayakta durur? Çocuğun gelişimi bu sırada nasıl etkilenir? Bu esnada anne nasıl beslenmelidir?

 Anne Nasıl Beslenmelidir

Diş çürümesinin en önemli nedeni annenin yeterli kalsiyum almamasıdır. Gebeliğin 8. ayından itibaren bebeğin gelişmesi için önemli bir mineral olan kalsiyum gerekli miktarda alınmalıdır. Bu yüzden anne rahminde gelişmekte olan çocuk kalsiyum ihtiyacını anneden temin etmeye başlar. Bunu en belirgin olarak da diş çürümesi olarak gösterir. Bunun yanında annenin kemikleri de bu durumdan olumsuz etkilenebilir.

Bu durum sağlıklı beslenme ile atlatılabilmektedir. Annenin gebelik döneminde kalsiyum ihtiyacı 2 katına çıkmaktadır. Bol kalsiyum içeren besinlerin tüketilmesi anneyi bu durumdan kurtarır. Süt, yumurta, yoğurt, marketlerde satılan meyveli yoğurtlar, peynir, yeşil yapraklı besinler bol kalsiyum içeren besinlerdendir. Bu besinlerin yeterli miktarda tüketilmesi durumunda bu durum rahatlıkla atlatılabilir.

 Anne Üzerindeki Psikolojik Etkisi

Gebelik dönemindeki birey bu durumun fazla üzerine düştüğü takdirde başka istenmeyen rahatsızlıklarla da karşılaşabilir. Bu durumla karşılaşmamak için düzenli ve bol kalsiyum içeren besinlerle beslenmesi gerekmektedir. Çocuğun gelişimini riske atmamak adına anne kendine dikkat etmeli, psikolojisini bozacak durum ve olaylardan kaçınmalıdır.

 Çocuğun Gelişimi

Kalsiyum oranı yüksek besinlerle beslenmiş gebe bireyin rahmindeki çocuğun gelişimi de düzenli ve sağlıklı olmaktadır. Bebeğin ileriki gelişim sürecinde de herhangi bir aksi durumla karşılaşmaması ve annenin de rahat bir gebelik süreci atlatması için annenin besinlerdeki kalsiyum oranına önem vermesi gerekmektedir. İşte bundandır ki anne gebelik süresince beslenmesine dikkat etmelidir.

 

 

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 22.08.2016 17:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol