14 Eylül 2016 Çarşamba 09:08
İshale İyi Gelen Yiyecekler, İçecek Ve Bitki Listesi

e-karaman.com - İshal belli çeşitli hastalıklar sonucu ortaya çıkmaktadır. Gıda zehirlenmesinde en çok görülmektedir. İshalin meydana geldiği anda karın ağrısı, halsizlik ve dışkıda sıvı meydana gelmektedir. Baharatlı, kafeinli içeceklerden, yağlı gıdalardan uzak durmalısınız. İshal olan insanlar da sıvı kaybı vücuttan hızlı bir şekilde kaybolduğundan bol bol sıvı tüketilmelidir.

İshale İyi Gelen Yiyecekler, İçecekler Ve Bitkiler Listesi herkesin aklına geldiği gibi muz, lifli pirinçler ve bir dilim ekmek iyi gelmektedir. Pirinci katı bir şekilde yemekte zorlanıyorsanız haşladığınız pirincin suyunu içebilirsiniz. Çok tüketilen muz ishal sırasında iyi gelmektedir. İshale iyi gelen muz potasyumu yükselterek dirençte kalmanızı sağlıyor. Kepekli ekmek tüketimi ya da kepekli besinler ishalin kısa sürede geçmesini sağlamaktadır.

İşlenmemiş kepekli ekmek yemeniz gerekmektedir. Yarım limon suyunuzun içerisine 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi koyup tüketirseniz ertesi güne hiç bir şeyiniz kalmayacaktır. Elma sirkesi bağırsaklarınızı temizlemede yardımcı olacaktır. Patates tüketiminiz bağırsaklarınızın düzene sokma etkisi vardır. Patatesi haşlayarak ya da patates çorbası yaparak gün boyunca içerseniz kendinize gelirsiniz. Yaban mersini, papatya çayı, adaçayı bitkileri ishalken bir bardak tüketmenizde faydası bulunmaktadır. Zencefil çayını tüketmelisiniz ki sıvı kaybınızın tekrardan düzene sokar.

İshalken bilmediğiniz bitkileri kullanmayınız. Eğer çok ciddi bir ağrınız bulunmaktayız en yakın hastaneye giderek kontrollerinizi yaptırınız. Her şeyde etkisi olduğu gibi sarımsağın ishalde etkisi de büyüktür. Mikrop yok edici özelliği olan sarımsağın kokusu yüzünden tüketilmese de ishal zamanı 2-3 diş tüketilmelidir. Bakterileri en hızlı yöntemle öldürmektedir. Kafeinli içecekler tüketmemelisiniz.

Asitli içecekleri bu dönem az miktarda kullanabilirsiniz. Bol bol su tüketmelisiniz. Suyunuzun içerisine 2 kaşık bal koyarak tüketiniz. Bal ishale karşı bakterilerden bizi korumaktadır. Eskilerden beri ishale iyi gelen şey demli çaydır. Çayın vücumuzda bağırsakları kurutma gibi bir özelliğe sahiptir. Çok şiddetli ağrılarınız devam ederse doktora başvurarak kontrolden geçmeyi unutmayınız.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 14.09.2016 09:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol