06 Eylül 2016 Salı 13:51
Karaciğere İyi Gelen Yiyecekler

Karaciğer, bir insanın en önemli yapı taşlarından birisidir. Çalışması durduğu an ve kendini yenilemeyi de bıraktığı an pek çok hastalığı beraberinde getirebilmektedir. Karaciğer vücutta tam anlamıyla bir arıtma sistemi olarak çalıştığından, vücudun tüm işlevleri buna bağlıdır. Kana ve diğer kısımlara karışan birtakım atıklar karaciğer tarafından temizlenerek dışarı atılmaktadır. Böylece vücut sağlığını korumaktadır. Bu durum göz önüne alındığında mutlaka yaşam boyu Karaciğere İyi Gelen Yiyecekler tüketilmelidir.

Sarımsak:

Karaciğere en iyi gelen yiyeceklerden birisi sarımsaktır. Sarımsağın içeriğinde yer alan bileşenler karaciğer detoksu için tam anlamıyla uyum sağlamaktadır. Bu nedenle yaşantınızdan sarımsak tüketimini eksik etmemeniz gerekir.

Avokado:

Karaciğerin kendini de filtrelemesi ve temizlemesi için en önemli meyveler arasında yer almaktadır. Avokado artık neredeyse her yerde bulunabildiği için sık sık tüketmenize de imkân vardır. Tükettiğiniz andan itibaren karaciğerinizin daha düzenli ve hızlı bir biçimde çalışmasına olanak sağlar.

Ceviz:

Ceviz günlük olarak tüketilmesi gereken oldukça önemli bir kuru yemiştir. Ceviz içerisinde yer alan Omega 3 bileşeni karaciğerin çalışmasına destek sağlayan en önemli bileşenlerden birisidir.

Limon:

Her alanda mutlaka bir fayda sağladığı gibi, karaciğerin çalışmasında da önemli bir role sahiptir. Limonun içerisinde bol miktarda bulunan C vitamini karaciğer için oldukça önemlidir. Karaciğerde biriken toksinleri ve atıkları atmada limon en yardımcı olan yiyecektir. Her gün bir miktar suyunu tükettiğinizde dahi farkını görmüş olacaksınız.

Yeşil Çay:

Öncelikli olarak zayıflamak için kullanıldığı bilinen yeşil çayın aslında karaciğer için çok zengin bir besin kaynağı olduğu da reddedilemez bir gerçektir. Antioksidan içeriği sayesinde karaciğerin hızlı çalışmasına olanak sağlar.

Brokoli:

 

Yeşil sebzeler içerisinde en çok vitamin ve proteine sahip olan brokoli sebzesi, tüketildiği takdirde karaciğerin daha az yorulmasını sağlar. Ve enzimlerin daha güçlü bir şekilde üretilmesine de yardımcı olur.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 06.09.2016 13:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol