26 Mayıs 2017 Cuma 21:02
Kızamık Hastalığı, Belirtileri ve Tedavisi

Kızamık hastalığı özellikle bebeklerde/hamilelerde çok daha tehlikelidir. Hatta kızamık aşısının kullanılmadığı bölgelerde kızamık hastalığının ölümle sonuçlandığı da görülmektedir.

Vücutta aşırı halsizlik ve yüksek ateş görülmesi de kızamık hastalığının önemli belirtileri arasındadır. Kızamığa sebep olan mikrop, hasta kişinin burun ve ağız boşluğuna yerleşir. Ve kuluçka süresi olan bir hafta dolduktan sonra, hastalık kendini belli etmeye başlayacaktır. Bu süreçte hastalık oldukça bulaşıcıdır. Küçük çocuklarda daha sık görülmektedir. Fakat çocukken kızamık hastası olmamış kişiler, yetişkin olduğunda mutlaka bu hastalıkla karşılaşacaktır. Tuhaf bir hastalıktır ve bu hastalığı en fazla 1 kere yaşayabilirsiniz. Bir kere atlatıldığında bir daha tekrar etmesi mümkün değildir.

Kızamık Hastalığı Belirtileri

Kızamık hastasında ilk olarak yüksek ateş görülür. Ateş hızlı bir artış gösterir. Ağız içinde beyaz lekeler görülmesi ve titreme gelmesi de yüksek ateşin devamı niteliğindedir. Hastanın gözleri kızarabilir. Sık sık kuru öksürük görülür ve aşırı derecede rahatsız hale gelene kadar artış göstermeye devam eder. İlerleyen safhalarda vücutta lekeler görülür ve lekeler gittikçe belirginleşmeye başlar. Hastalığın en büyük belirtisi ve adının geldiği yer de bu lekelerdir. Hastanın vücudu bu vakitlerde oldukça zayıf düşmüş haldedir ve tüm bu belirtilerle birlikte bademciklerde şişme de görülebilir.

Kızamık Hastalığı Tedavisi

Kızamık tedavisinde kesin sonuç gösteren bir ilaç tedavisi henüz bulunmamaktadır. Fakat ateş düşürücü ve doktorlar tarafından tavsiye edilen diğer ilaçlar sayesinde yavaşça tedavi edilir. Hastanın evde bakımında ise, hastanın bulunduğu odanın 20 dereceden daha soğuk ya da daha sıcak olmaması gerekmektedir. Kızamık hastalığı boyunca sıvı tüketimi çok büyük öneme sahiptir. Et ürünleri, süt ürünleri ve C vitamini alımı, hastalığın daha rahat atlatılması konusunda faydalı olacaktır. Hastanın bulunduğu odaya güneş girmeli ve oda sık sık havalandırılmalıdır.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol