28 Şubat 2017 Salı 18:02
Medyatik Diyetler Hakkında Uzman Uyarısı

Son zamanlarda ünlüler tarafından uygulan diyetlerin her yerde reçete gibi yer almasıyla birlikte, bu diyetlerin ne kadar sağlıklı olup olmadığı ve her bünyeye uyup uymayacağı da tartışma konusu oldu. Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Profesör Doktor Nevin Şener medyatik diyet uyarısında bulundu.

Diyet Programları Kişiye Özel Olmalı

 

Profesör Doktor Nevi n Şener herkesin ünlülerin yaptığı diyetleri uygulamasının doğru olmadığını söyleyerek “Diyetler tıpkı parmak izleri gibi kişiye özel hazırlanmalı ve uygulanmalıdır.” dedi. Aynı zamanda Doktor Nevin Şener yanlış diyetler uygulanarak verilen kiloların ileride geri alınmasının muhtemel olduğunu ve sağlık sorunlarına yol açabileceğini de söyledi.

Medyatik Diyetlere Dikkat Edilmeli

 

Medya tarafından ünlülerce uygulanıp işe yaradıktan sonra mucizevi diyetler olarak adlandırılan diyetler aslında birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Doktor Nevin Şener’in bu konudaki açıklamaları ise şöyle; “Bu gibi diyetlerle yağ dokusu kaybı yerine kas kaybı gerçekleşmekte, böylece istenilenin aksine vücut suyu azalırken vücut yağ yüzdesi artıyor. Ancak bu zayıflama yöntemleri toplumumuz tarafından çok çabuk benimsenmekte ve pek çok bireyin sağlık sorunları yaşamasına sebep olabilmektedir.”

Profesör Doktor Nevin Şener’e göre diyet hakkında doğru bilinen yanlışlar listesinin en başında medyatik diyetlerin uygulanmasının doğru olacağı düşüncesi geliyor. Bu durumun insan sağlığını tehdit ettiğini söyleyen Şener kişiye özel diyet uygulaması yapılması gerektiğini savunuyor.

Son Güncelleme: 28.02.2017 20:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol