31 Ağustos 2016 Çarşamba 09:43
Meyve Diyetinin Detayları Nelerdir?

Meyve diyeti denildiğinde ilk akla gelen koşulsuz günlük kilo vermektir. Bu ne kadar sağlıksız görünse de insanlara cazip gelmektedir. Dikkat edilmesi gereken bir diyet şeklidir. Peki, Meyve Diyetinin Detayları Nelerdir. Her gün meyve yeme diye bir şart yoktur, olması gereken bir gününüzü meyve yiyerek geçiriyorsanız diğer gün sebze tüketimi yapmalı ve yaptığınız diyeti dengede tutmalısınız böylece aç kalmaktan bir nebze olsun kurtulmuş olursunuz.

Vücudunuzu alıştırmakta güçlük çekmezsiniz. Tutumunuz bu yönde olursa sağlıklı bir şekilde haftada 3-4 kilo verme şansını yakalayabilirsiniz. Bu diyeti uygulayanların söylediklerine göre 1 haftada 4-5 kilo verdiklerini iddia etmişlerdir. Diyetler malum pazartesi başlar yani hafta başından, pazartesi gününü istediğiniz meyveyi yiyerek geçirebilirsiniz. Yüksek kalorili meyvelerden uzak durmak şartı ile. Şüphesiz muzun ne kadar yüksek kalorili olduğunu herkes bilir, muz yemekten kaçınalım.

Meyve diyetine ilave olarak meyvelerin yanında ya da meyveleri kesip istediğiniz kıvamda hazırlayarak yoğurt içine atılabilir ya da yanında yenebilir. Yoğurdun inanılmaz faydasını sizde göreceksiniz. Ertesi gün dediğim gibi sebze ile diyetinize devam edebilirsiniz. Tabi hazırladığımız sebze yemeğinin yağsız olmasına dikkat etmeliyiz. Çarşamba gününe geldiğimizde kalorisi düşük bir meyve ile devam edilebilir.

Meyvelerin kalorilerini bilmiyorsak internetten bilgilerini alabilir ve buna göre sevdiğiniz meyveleri seçebilirsiniz. Seçtiğiniz meyvenin yanında bir bardak süt içmelisiniz. Perşembe günü pazartesi gününün tekrarını uygulayabilirsiniz. Cuma günü salı gününün tekrarını yapabilirsiniz. Cumartesi günü seçtiğiniz meyve ile süt içiyorsunuz. Son olarak pazar günü de hafta içi yediğiniz meyvelerin dışına çıkarak gününüzü sebze ile geçirebilirsiniz.

Detaylara gelecek olursak özellikle şu yaz günlerinde yaz meyvelerini tercih ederseniz sağlık açısından da büyük önem taşımaktadır. Meyve diyetinin en büyük avantajı düzenli olarak meyve tüketmektir. Meyve tüketimi kansere karşı yapılan en doğru harekettir. Birçok sağlık sorunu meyve tüketimi ile bitebilir. Uyguladığımız diyette yediğimiz meyveleri yanında mutlaka bol su tüketimi yapmalı yalnız meyve tüketmemeliyiz.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 31.08.2016 09:43
Anahtar Kelimeler:
DiyetMeyve Diyeti
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol