06 Eylül 2016 Salı 15:10
Normal Doğum Ve Sezaryan arasındaki farklar

Günümüzde normal doğum mu olsun sezaryen mı olsun diye kararsız kalmak tüm anne ve baba adayların kafasında büyük bir sorun olarak yer almaktadır. Başkalarından duyma fikirlerle yola çıkmaya çalışan anne baba adayları herkesten fikir alarak kafalarını daha çok karıştırmaktadırlar. Her iki doğum şeklinin de avantajları ve dezavantajları vardır.

Doğumu gerçekleştirecek olan anne adayıdır ve önemli olan onun ne istediğidir. Tamamen doktorun ve anne adayının arasında oluşmalıdır. Doktor hastasını anlar, aslında anne adayı da kendisine daha yakın olanı bilir. Anne adayı normal doğumu cesaret işi olarak görüp ve kendisinin yapamayacağına inanıyorsa zaten yapmamalıdır. Bunun içinde illa bir baskı olmamalıdır. Anne baba adayı Normal Doğum Ve Sezaryan arasındaki farkları iyi düşünüp doğru tercih yapılmalıdır.

Gebeliğin ilerleme sürecine bağlı olarak normal veya sezaryen olacağı gebeliğin 35-36 haftasından önce belli olmamaktadır. Bebeğin başı aşağıya indiyse, plasenta yukarı çıkmışsa, vajinal muayenede çatı darlığı olmadığı belirlenmişse, anne normal doğum yapmaya karar verdiyse, anne adayının psikolojisi normal doğuma uygunsa beklemeye geçilir ve bebeğin gelmesi 40.haftayı bulabilir hatta bir hafta on gün geçebilir.

Eğer sezaryen planlı bir şekilde uygulanacaksa o zaman 40.haftaya yetişmeden 10-15 gün önce sezaryen işlemi gerçekleşir. Normal doğum başlama süresi ile birlikte 9-10 saat sürmekte bu süreç içerisinde yüksek ağrılı kısım son dakikalarda gerçekleşmektedir. Sezaryen uygulaması ise yarım saat ile bir saat arasında sürebilir. Arasındaki en büyük fark sezer yandan sonra toparlanma süreci daha uzun, normal doğumda ise çok daha kısadır. Karar tamamen annededir. Kendini nasıl hazır hissediyorsa o şekilde bir doğum gerçekleştirmelidir.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 06.09.2016 15:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol