05 Eylül 2016 Pazartesi 16:50
Romatizmaya İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Romatizmal problemler çok insanda görülen bir hastalıktır. Eklemlerde meydana gelen iltihap sonucunda ortaya çıkan kronik bir hastalıktır. Romatizma rahatsızlığının tedavisi çok önem taşır. Uzun vadede Tedavi edilmeyen bu hastalık, eklemlerdeki hareket yeteneğini Zaman geçtikçe kısıtlanmasına sebep olacak ve zaman geçtikçe hareket kabiliyetini azaltır.

Romatizma tedavisi amacıyla yapılan çok farklı yöntemler bulunmaktadır. Fakat bu yöntemler Hastalığın tamamen ortadan kaldırılmasında yardımcı olmaz. Hastalığın yarattığı sıkıntıları minimuma inmesine olanak sağlar. Her koşulda romatizma hastalığı tedavi için doktora başvurulmalı doktorun verdiği tedavi metotlarına uyulmalıdır.

Bu hastalık, Ciddi bir hastalıktır. Doktorun uygulayacağı tedavi yöntemlerine ve sürecine katkıda bulunacak birtakım besinler ile de mevcuttur. Bu besinler, tedavi süresince yan destek ürün olarak tüketilmesi ile eklem ağrıları, vücutta meydana gelen şişlikler ve iltihapların azalmasına yardımcı olacaktır. Bu yiyecekleri tüketmeden önce doktora başvurarak tavsiyelerine uyulması gerekir.

Romatizmaya Faydalı Besinler:

1. Balık: sağlıklı yaşamak için hayatımızdan çıkartmamız gerektiği haftada en az iki kez tüketilmesi gereken balık, romatizma hastalığının Tedavi aşamasında çok etkili olmaktadır.1 İçerisinde bulundurduğu omega 3 yağ asitlerinden iltihaplı bölgelere faydalıdır.

2.Nar özü: Nar özü kemik ve kıkırdak Türkiye tel bölgelerinde ortaya çıkan iltihaplanma sorunlarla yararlı bir meyvedir. Nar özü tüketen insanların romatizmaları ve şişkinlikleri zamanla azaltma imkânı vardır bu.

3.Yumurta: insan sağlığı için çok yararlı sağlıklı bir insanın bile tüketilmesi gerekli bir besindir. İçinde bulunan sülfür sağlıklı bir kemik ve eklemleri için tüketilmesi gereken besindir. Bunun yanı sıra içerisinden B vitamini açısından çok zengin bir besindir.

4.Keten tohumu: çerisinde bol miktarda omega 3 ve omega 6 yağ asitleri bulunan bir besindir. Romatizmaya iyi geldiği bilinir. Her gün yeterli miktarda tüketildiğinde takdirde eklem ağrıları ve eklem sertleşme sorununa faydalı besindir.

Bu besinler, Romatizmaya İyi Gelen Yiyecekler olarak bilinmektedir. Fakat bu besinleri tüketmeden önce doktor tavsiyesi ile tüketilmelidir.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 05.09.2016 16:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol