28 Ağustos 2016 Pazar 14:33
Sağlıklı Diyetin Sırları Nelerdir?

Fiziksel görünüşümüzü daha düzgün bir hale getirmek için yaptığımız diyetin görünüşümüzden çok sağlığımıza etki ettiğini, hızlı verilen kiloların vücuda fazlasıyla geri döneceğini biliyor muydunuz?

Bu haberimizde size iştah kesen besinleri,Canan Karatay ve Ender Saraç’ın diyet hakkındaki püf noktalarını sunuyoruz.

Haydi başlayalım.

İştah Kesen Besinler:

-Elma: İçeriğindeki zengin pektin ve lif sayesindeöğünler arasında yendiğinde iştahınızı kapatarak bir sonraki öğüne kadar açlık hissinizi en aza indirgiyor ve kandaki glikozu dengeleyerek ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi sağlıyor.

-Yeşil Çay: Acıkmanıza sebep olan hormonları düzenleyerek açlık hissinin yok olmasını sağlıyor. Eğer “Bir sonraki öğüne kadar dayanamam, elim ayağım titredi açlıktan!” diyorsanız, bu çay imdadınıza koşar.

-Protein içerikli besinler: Karbonhidrat sindirimini yavaşlattığı için uzun süre tok kalabilirsiniz. Yumurta, tavuk, balık vb. besinlerde çok çok bulunur.

-Yağ: Evet yanlış okumadınız! Diyet sırasında popüler olmayan yağ tüketimi, aslında vücut için gerekli. Öğün arasında yiyeceğiniz bir avuç fındık, 4-5 zeytin, ceviz veya ayçekirdeği hem vücudunuzun yağ ihtiyacını karşılayacak hem de bir sonraki öğüne kadar tok tutmaya yetecektir.

-Salatalar: Yeşil yapraklı sebzelerden hazırlayacağınız yağsız salata iştahınızı bastırarak vitamin ve mineral ihtiyacınızın karşılanmasını sağlar. Lif içerdikleri için de uzun süre tok kalırsınız.

-Yulaf Ezmesi: Sindirilmesi yavaş karbonidratlardandır. İştahınızı keserek uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur.

-Su: Şaşırtıcı fakat gerçek! Susuzluk hissi beynimizle vücudumuza açlık hissi gibi yönlendiriliyor. Hiç alakası olmayan bir zamanda acıktım diye düşünüyorsanız koskocaman bir bardak su için ve bir süre bekleyin. İştahınızın azaldığını görünce şaşıracaksınız.

Canan Karatay Diyeti:

-Kahvaltı: 4-5 adet hurma, 1 dilim beyaz peynir, salata ve 1-2 dilim kepekli ekmek

-Öğlen: 1 tabak sebze yemeği, yağsız sebze salatası, 1-2 adet galeta

-Akşam: 1 dilim kepekli ekmek, sebze yemeği, salata

NOT: Günde;

2 litre su,

2 fincan yeşil çay,

1 su bardağı maden suyu tüketilmeli ve en az 40 dakika yürüyüş yapılmalı.

Ender Saraç Diyeti:

Sabah kalktığınızda öncelikle limon ve ballı alkali su içmelisiniz.

-Sabah: Kızartılmış 1 dilim çavdar ekmeği, 4 yumurta beyazı ile yapılmış maydanozlu omlet. (Kahvaltıdan sonra; yine alkali su ile yapılmış rezene çayı, kabukları soyulmamış armut, nane yapraklı maden sodası)

-Öğlen: Havuç salatası, sebze çorbası, kızartılmış çavdar ekmeği.

-Akşam: Kerevizli roka salatası, Brüksel lahanası, ızgara balık

e-karaman.com

Son Güncelleme: 28.08.2016 14:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol