15 Eylül 2016 Perşembe 19:58
Salatalık ve Gözlere Faydası

Özellikle de yaz sezonlarında oldukça fazla tüketilen ve gerek aroması ile gerekse rengi ile en sevilen sebzeler arasında yer alan salatalık vücuda ve cilde pek çok fayda sağladığı gibi, gözlere de faydalar sağlamaktadır. Peki, Salatalık Gözlere Ne Gibi Faydalar Sağlar hep birlikte öğrenmekte fayda vardır.

1. Gözlerdeki Şişliklere İyi Gelir:

Gözlerde oluşan şişliklere her zaman yarar sağladığı bilinen salatalığın göz sağlığına hiçbir zaman negatif bir etkisi yoktur. Salatalığı gözlerinize koyup yarım saat beklettikten sonra, gözlerinizde herhangi bir nedenden dolayı oluşan şişliklerin indiğini göreceksiniz. Ayrıca nemli bir yumuşaklık da oluşacaktır.

2. Koyu Halkalara İyi Gelir:

Gözaltı morlukları hafife alınmayacak kadar ciddi bir estetiksizlik sağlamaktadır. Yorgunluktan ya da uykusuzluk gibi nedenlerden ötürü zamanla gözaltlarında ve çevrelerinde morluklar oluşmaktadır. Gözlerin tam üzerine koyacağınız salatalıklar zamanla morlukları da en aza indirme niteliğine sahiptir.

3. Göz Derisini Nemlendirir:

Gözlere her açıdan fayda sağlamakta olan salatalık, göz çevresinde biriken toksinleri alarak derinin nemlenmesini sağlamaktadır. Salatalık dilimlerini, sırf nemlendirici olarak kullanmak istediğinizde, olabildiğince ince dilimlemeniz gerekir. Salatalık içerisinde yer alan bileşenler, gözlerin dinlenmesi ve deri tabakası üzerinde bulunan toksinlerin atılması için önemli bileşenlerdir.

4. Göz Altı Torbalarına Karşı Savaşır:

Gözaltı torbalarına da iyi gelmekte olan ve zamanla sarkmaları ortadan kaldıran salatalık, gözaltlarında biriken yağ bezelerini ortadan kaldırmaktadır. Gözaltlarında toplanan yağ bezeleri, torbalar olarak adlandırılmaktadır ve salatalık bu duruma da iyi gelmektedir.

5. Göz Yorgunluğunu Tamamen Alır:

Günlük hayatınızın yoğunluğundan, yorgunluktan ve uykusuzluktan meydana gelen göz yorgunlukları ciddi bir durumdur. Gece eve geldiğinizde, dinlenmiş bir çift göz ile yatağa girmek ve uykuya dalmak istediğinizde mutlaka bir iki dilim salatalık size bunu tattıracaktır.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 15.09.2016 19:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
GÖLGE 2018-06-09 19:02:12

Lütfen biraz daha açık olur musunuz..................