30 Ağustos 2016 Salı 18:46
Yanlış Diyet Anemiye Neden Oluyor

Şok diyetler bizlere mucizeler vaat ediyor. Kimisi gerçek kimisi yalan olan bu diyetleri uyguladığınızda sonrasında tekrar kilo alma durumunun yanı sıra daha büyük hastalıklarla da baş etme durumuyla karşı karşıya kalıyor olmamız mümkün. Yanlış diyet anemiye neden oluyor şeklinde çıkan haberleri araştırdık ve olayın aslı astarı var mı inceledik.

Yanlış diyet anemiye neden oluyor sorusuna bulduğumuz cevaplara geçmeden önce anemi hastalığının ne olduğunu belirtmekte fayda var. Kansızlık hastalığıdır anemi genel olarak ve halsizlik, yorgunluk, mutsuzluk gibi duygu durum bozukluklarını da hemen beraberinde getirir. Özellikle Demir anemisi ileriki dönemlerde doku ve organ hasarlarına kadar ilerleyebilir. Bu duruma sebep olan etmenlerin başında da dengesiz beslenme ve tek yönlü diyetler gelmektedir. Kişi diyet yaptığında eğer vücuduna yeterli miktarda demir ve çinko alamazsa kanda taşıdığı oksijen miktarı da azalır. Kandaki oksijen ile yaşamlarını sürdüren organlar ise yavaş yavaş iflas etmeye başlar. Bu nedenle diyet listelerinize günlük demir ve çinko ihtiyacını karşılayacak badem gibi gıdaları dahil etmeyi unutmamanız gerekir.

Diyet yapan kişi kilolardan hızlı bir şekilde kurtulmayı amaçladığı için öncelikle tek yönlü gıdaları öneren şok diyetlere yönelir. Bu şok diyetler genel itibariyle sadece belirli gıdaları tüketmeyi önerir. Bu şok diyet sonucunda kan yeteri kadar demir taşıyamaz ve anemi başlar. Özellikle beyaz ve kırmızı et yönünden zayıf diyetler anemi riskini de beraberinde taşırlar.

Yanlış diyet anemiye neden oluyor söylentilerinin gerçekleri yansıttığı da uzmanlar tarafından onaylanmaktadır. Bu nedenle diyet listeniz ne kadar ağır olursa olsun mutlaka içerisine demir yönünden zengin yiyecekleri ya da günde en az 4-5 tane bademi ve cevizi eklemeyi unutmayın.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 30.08.2016 18:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol