24 Ekim 2016 Pazartesi 19:34
Yoga İle Nasıl Zayıflanır?

e karaman - Türkiye'de 90'lı yıllarda yeni yeni duyulmaya başlayan yoga toplumun birçok kesiminde daha henüz oturmamış bir spor olmakla birlikte, egzersiz bitiminde yapılan meditasyon ile karıştırılmaktadır. Bu nedenle kısa bir tanım yapmak gerekmektedir.

Peki, Yoga İle Nasıl Zayıflanır  M.Ö 900 ve 500 ler arası ilk örneklerine rastlanmakla birlikte aslında eski kadim uygarlık olan özellikle Hindistan ve bu kültürlere akraba olan ülkelerin dinleri ile paralel Hinduizm ve Budizm ile birlikte tarihsel süreç içinde insanlar tarafından geliştirilerek günümüze kadar süregelmiştir.

Zihin, beden ve ruh dengesini sağlamak için yapılan beden egzersizlerden oluşur. Salt beden hareketlerinden ziyade, hayata felsefi bir bakış açısı da sunmaktadır. Kurulan dengenin sürekliliği oldukça önemlidir. Bu sebeple istikrarlı bir uygulama hayati önem taşır. Beslenme, nefes, hareket ve zihin kontrolü bütünlüğü ile birlikte sonuç verecektir.

Oldukça eski bir geçmişi olduğu için çok çeşitli stilleri (hatha, şala, ashtanga, zona vs.) mevcuttur. Hangisinin daha iyi ve etkili olduğu pek önemli değildir. Çünkü hareketler genel olarak hemen hemen hepsinde aynıdır. Güneşin ilk ışıkları veya akşam saatlerinde duş aldıktan sonra, mideniz çok dolu olmamasına dikkat ederek yapılması etkiyi artıracaktır. Ayrıca bu egzersizleri yaparken sessiz, loş bir ortam ve sakin bir müzik eşliğinde yapılması adeta elzemdir.

Ve bu spor zayıflatır mı sorusuna gelelim evet tabi ki zayıflatır; insanlığın damıtarak günümüze kadar ulaştırdığı bu egzersizler, basit orta ve zor hareketler olarak ayırabiliriz. Belli bir güç, esneklik ve denge gerektiren bu hareketler yapıldığında muazzam bir yağ ve kalori harcatır. Aşırı yeme isteği ruhsal boşluktan kaynaklandığından bu egzersizler beden ve zihninizi dinginleştirecek, dinginlik ruh doygunluğu ve zinde bir vücuda kavuşmanızı sağlayacaktır. Unutmayalım ki istikrar ve kararlılıkla üstesinden gelinemeyecek hiç bir sorun yoktur.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 24.10.2016 19:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol