18 Ocak 2017 Çarşamba 09:04
Zayıflayanlar Neden Kilolarını Koruyamıyorlar?

Günümüz büyük sorunlarından olan obezite birçok insanı fazla kilolarıyla başa çıkma açısından zorluyor, sağlıklarını olumsuz yönde etkiliyor ve pek çok rahatsızlığı beraberinde getiriyor.

Bu sıkıntıların farkına varan bilinçli insanlar fazla kilolarından kurtulmaya karar veriyorlar. Çoğu bunu bir diyetisyen/doktor yardımı, bazısı kendi başına veya internette veya bloglarda belirtilen diyet programlarını takip ederek bu yolda adımlarına atmaya başlıyorlar. Fakat üzücü nokta; zayıflayanlar neden kilolarını koruyamıyorlar?

Büyük uğraşlar sonucu önemli bir karar alınıp uzun süre emek harcanıp verilen kiloların maalesef geri alımı kilo vermedeki süreçten ve zorluklardan daha kolay oluyor. Birçok bilimsel açıklamaların yanı sıra, zayıflayanların kilolarını geri almasındaki en önemli sebeplerden biri ivedi çözüme ulaşmak istenip ideal kiloya yaklaştıktan sonra gelen 'bıkkınlık' hissidir. Kişilerin çoğu diyetlerini tamamen diyet olarak yani geçici bir düzenle beslenmesi olarak uyguluyor ve ideal kiloya yaklaştıklarında fazla kilolarına sebep olan dengesiz/zararlı beslenme alışkanlıklarına geri dönüyorlar.

Bu noktada, fark edilmesi gereken en önemli unsur diyet olarak adlandırılan olayın aslında kısa süreli ve ivedi bir çözüm değil, hayat boyu takip edilmesi gereken ve hayatımızın bir parçası olarak kabullenilmesi gereken 'beslenme tarzı' olduğudur. Bu bilinçle gerçekleştirilen, uzun süreye yayılmış zayıflama programı kişi üzerinde daha etkili olup, ideal kiloya yaklaştıktan sonra insanın hayatında bir farklılık yaratmadan aynı beslenme düzeyine devam etmesine olanak sağlar.

Tabii ki ilk başlarda fazla kilolardan kurtulmak için daha sıkı bir diyet uygulanması gerekirken, kilo fazlalığı daha az seviyeye geldiğinde, kişinin yukarıda bahsettiğimiz diyet görüşünden dengeli beslenme alışkanlığına geçmesi ilerisi ve kilolarını geri almaması adına daha kalıcı bir etki sağlamaktadır. Ve bu sayede dengeli beslenmeyi bir yaşam tarzı olarak benimseyen kişiler eski kilolarından tamamen kurtulmuş ve başka sebeplerden dolayı bir durum yaşanmadığı sürece kilolarını koruma şansına sahip olabileceklerdir.

Son Güncelleme: 18.01.2017 09:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol