11 Şubat 2017 Cumartesi 20:08
Seo İçin Backlink Neden Önemlidir?

Backlink bir web site kurulumu için olmaz ise olmaz bir link sistemidir. Backlink bir web sitesinde popülerliği ve önemliliği belirler. Tanıtım yazısı ile ürünlerinize ve web sitenize link alabilirsiniz.

Bir web sitesi diğer bağlantılı web siteleri nezlinde ne kadar çok öneriliyor ise bu web sitesi o düzeyde kalitelidir. Backlink’in yarar sağladığı diğer bir sistem ise Google algoritma hesap sistemlerinden biri olan Trustrank sistemidir.

Bu sistem Google’nin web sitenize ne kadar değer verdiğini gösterir. Web siteleri 10 puan üstünden değerlendirilir. Google firması için bir web yayını sitesi diğer web siteleri tarafından ne derece çok kaliteli Backlink alıyor ise o derece kalitelidir. Bu anlamda web site kurarken seo için backlink neden önemlidir? Sorusu önem derecesi yüksek bir sorudur.

Backlink alırken dikkat edilmesi gereken durumlar

Google şirketinin yasak koyduğu sitelerden Backlink alır iseniz size hiç bir faydası olmayacaktır. Link ya da reklam çöplüğüne çevrilmiş sitelerden Backlink alınır ise Google sitesi bu Backlinkleri önemsemediği için sitenize çok fazla bir faydası olmayacaktır. Örneğin, link çıkışı çok olan top listler aracılığı ile Backlink almanızın size çok fazla yararı olmayacaktır.

Bazı web siteleri yasa dışı bir şekilde, gizli Backlink vermektedir. Bu tip yerlerden alacağınız Backlink'lerin de size yararı olmayacaktır. Backlink alım işlemi bir güne sığdırılmamalı. Bu işlem belli aşamalar ile yapılmalı.

 Kaliteli Backlink nasıl alınır?

Web siteniz veya ürünleriniz ile ilgili tanıtım yazısı hazırlayıp İçeriğiniz ile ilgili sitelerden Backlink bulmaya ve onlardan almaya çalışın. Bu süreç biraz zordur fakat başarıldığı taktirde çok fazla faydası olacaktır.

 - Kaliteli web dizinlerine kayıt olmaya çalışılmalı.

- Google news kayıtlı siteler oldukça faydalıdır.

 - Sosyal web sitelerinden link alınmaya çalışılmalı.(Facebook, Twitter)

 - Kaliteli forum ya da bloglardan referans sağlanarak bu sitelerden Backlink alınmaya çalışılmalı.

 - Bu yazılanlar uzun vade de hayata geçirilir ise site arama motorlarda daha üstte görünür.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 11.02.2017 21:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol