Hasan Özen
Hasan Özen
07 Ocak 2019 Pazartesi 10:18
Vali Köşger, Bozdoğan İlçesinde Değerlendirme Toplantısı Düzenledi

Vali Sayın Yavuz Selim Köşger başkanlığında yapılan toplantıya Bozdoğan Kaymakamı Adem Can, Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Mahalle Muhtarları, Oda Başkanları, Siyasi Parti İlçe Temsilcileri ve kurum müdürleri katıldı.
 
Açılış konuşmasında toplantının ilçede yaşanan sorunlara çözüm getirmek amacıyla yapıldığını belirten Vali Köşger, “Bu toplantının esas katılımcıları muhtarlar. Bu toplantıya; daire amirlerimizle geldiğimiz, karşılıklı sorunların masaya yatırılıp çözüm üretme amacı taşıyan bir çalıştay diyebiliriz. Başka ilçelerimizde de yaptık. Anında çözüm üretebildiğimiz sorunlara anında çözüm üreteceğiz. Zaman ve para isteyen talepleri not alacağız. Karşılıklı hasbıhal edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Vali Köşger, toplantıdan sonra Bozdoğan Kaymakamlığı’nı ziyaret ederek Kaymakam Adem Can’dan İlçe ile ilgili brifing aldı. Brifingin ardından Bahattin-Gülten Çırpanlı Anadolu İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Daha sonra Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Bozdoğan İlçesi Seki Mahallesinde düzenlenen fidan dağıtım törenine katıldı.
 
Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün organize ettiği Meyve bahçelerinin geliştirilmesi ve rehabilitasyonu projesi kapsamında temin edilen fidanların dağıtımının yapıldığı törene Vali Köşger’in yanı sıra Bozdoğan Kaymakamı Adem Can, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Proje hakkında bilgi veren Aydın Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Ökdem, “Fidanların bedelinin yüzde 70 ini bakanlık, yüzde 30 unu üretici karşılıyor. Aydın için 250 bin lira ile 352 bin 500 liralık proje hazırlandı. 14 ilçeyi kapsayan projede 30 bin zeytin, 25 bin incir fidanı dağıtılacak. Buradan Bozdoğan’a 8 bin incir, 10 bin zeytin fidanı ayırdık. Seki’ye 1.500 adet incir dağıtılacak” dedi.
 
Törende konuşan Vali Köşger, tarımın vazgeçilemez bir sektör olduğunu hatırlatarak “Bin 500 incir fidanı Aydın’ın markası için çok önemli katkı sağlayacak. Yörenin en iyi incirlerinin Seki’de yetiştiğini duydum. Üretime devam devlet de sizi desteklemeye devam edecek. Fidanlar ilçelere paylaştırılırken Bozdoğan’a ayrımcılık yapılmış. Sizler bu dağların başını tutmaya, vatan toprağına sahip çıkmaya, bayrağı dalgalandırmaya devam ettiğiniz sürece devlet her zaman yanınızdadır. Allah sıkıntı, afet vermesin. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
 
Törende daha sonra incir üreticilerine fidanları Vali Sayın Yavuz Selim Köşger,  Kaymakam Adem Can, Belediye Başkanı Tümer Apaydın ve Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Ökdem tarafından takdim edildi.
 
Vali Köşger, fidan dağıtım töreninin ardından Özege Teknik Fidancılık tesisini ziyaret ederek incelemelerde bulunduktan sonra Bozdoğan programını tamamladı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol