15 Ocak 2017 Pazar 14:34
2. dönem TEOG ne zaman , Teog sınavı kaç soru?

Teog sınavı gün gün yaklaşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamış olduğu takvime göre 8. Sınıf öğrencileri 2. TEOG sınavına ne zaman girecekler ve sınavda kaç soru sorulacak?

MEB her eğitim yılı içerisinde ortaokul son sınıf öğrencileri için temel eğitimden orta öğretime geçiş sınavı yapıyor. Bu sene 1.teog sınavı yapıldı. Ve binlerce öğrenci sınava girdi. 2. Dönem teog sınavı 26- 27 nisan aylarında yapılacak.

2017 yılında teog sınavında 120 soru soruluyor.  6 dersten çıkacak sorular ortaokul müfredatından hazırlanıyor. Her sınav arası öğrencilere dinlenme süresi veriliyor. Öğrenciler bu sınavlarda alacakları puanlar ile ortaöğretimde giecekleri liseyi belirlemiş oluyorlar. Öğrenciler bu sınav dönemine biraz dikkatli hazırlanmalı.

TEOG NEDİR?

Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı(TEOG), 8.sınıf öğrencileri için yapılmakta olan sınavın kısa adıdır. Öğrenciler TEOG'da, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T. C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava tabi tutulmaktadır. Sınav 2 günde tamamlanıyor. Öğrencilere mola verilmekte.Sınav öncesi bol bol çıkmış teog sorusu çözmekte fayda var.

Son Güncelleme: 12.02.2017 14:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
teog 2017-02-12 14:03:53

2. dönem teog sınavı gün gün yaklaşıyor. umarım iyi geçer.