07 Şubat 2017 Salı 22:19
2. TEOG sınavı Nisan ayında 2017

2.dönem başladı. 8.sınıf öğrencileri şimdiden 2.teog sınavına hazırlanmaya başladı. Nisanda sınav var. Her sınav sonucu gibi teog sonuçları da çok önemli. 2016 2017 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamış olduğu takvime göre 8. Sınıf öğrencileri 2. TEOG sınavına ne zaman girecekler ve sınavda kaç soru sorulacak?

MEB her eğitim yılı içerisinde ortaokul son sınıf öğrencileri için temel eğitimden orta öğretime geçiş sınavı yapıyor. Bu sene 1.teog sınavı yapıldı. Ve binlerce öğrenci sınava girdi. 2. Dönem teog sınavı 26- 27 nisan aylarında yapılacak.

İyi geçen teog güzel bir lisede okumak anlamına gelebilir. Ortaokul son sınıf öğrencileri dikkatli bir şekilde sınava hazırlanıyorlar.

2017 yılında teog sınavında 120 soru soruluyor.  6 dersten çıkacak sorular ortaokul müfredatından hazırlanıyor. Her sınav arası öğrencilere dinlenme süresi veriliyor. Öğrenciler bu sınavlarda alacakları puanlar ile ortaöğretimde giecekleri liseyi belirlemiş oluyorlar. Öğrenciler bu sınav dönemine biraz dikkatli hazırlanmalı.

TEOG SINAVI NEDİR?

Ortaokul son sınıfların girdiği bir sınav. Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı (TEOG), 8.sınıf öğrencileri için yapılmakta olan sınavın kısa adıdır. Öğrenciler TEOG'da, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T. C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava tabi tutulmaktadır. 6 dersten soru çıkmakta. Öğrenciler bu sınava güzel bir şekilde hazırlanıyorlar.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 07.02.2017 22:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol