01 Eylül 2016 Perşembe 20:16
2016 2017 teog konuları ve çıkmış teog soruları MEB

2016 Eylül ayı geliverdi. Okullar 19 eylül de açılacak. Ortaokul son sınıf öğrencileri 2016 2017 teog sınavı için hazır. 2017 teog konuları yayınlanır yayınlanmaz teog zaman çalışmaya başlayacak.


Milli Eğitim Bakanlığı MEB, her sene düzenli olarak temel eğitimden orta öğretime geçiş sınavı yapmakta. 1.teog kasım ayında, 2.teog ise nisan ayında yapılıyor. Öğrenciler dönem içinde müfredatın seyri içinde öğrendikleri kazanımlardan sorumlu oluyorlar. Bu ene biraz dikkat yılı. Çünkü geleceğimize yön veren bir sınav olacak.

Teog sürecinde soru çözmeyi ihmal etmemeli. Özellikle çıkmış teog soruları tekrar tekrar gözden geçirilmeli. Çünkü sorular kazanımlardan çıktığı için bir anlamda da çalışmış oluyorsunuz. Öğrenciler bu süreçte öğretmenlerini dikkatle dinlemeli. Çünkü onlaın rehberliği başarıya ulaştıracaktır.

Teog konuları Talim ve Terbiye kurulu sitesinde yayınlanacak 8.sınıf müfredatında bu sene bazı değişiklikler olacak gibi. Konular açıklanınca belli olacak. 2017 teog konuları heyecanla bekleniyor. Öğretmenler konuları alıp yıllık planlarını yapacaklar ve süreç başlayacak.

Temel eğitimden orta öğretime geçiş bir sonraki sene okul açılıncaya kadar devam edecek bir süreç. Çünkü teog puanları ile lise yerleştirmeleri oluyor ve yaz süresince devam ediyor. Velilere e-okul sistemi üzerinden takip ediyorlar. Teog başvuruları e-okul sistemi üzerinden yapılıyor.

Teog nedir okul açıldığında öğrencilere dikkatli bir şekilde anlatılır. Çünkü dönem ortasına çalışmaya başlamanın bir faydası olmayacaktır. Her öğrenci konunun önemini kavramalı ve okla dikkatli bir şekilde devam etmeli. Bol bol teog soruları çözülmeli. Bir sonraki devam edilecek lise için önemli bir yıl.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 01.09.2016 20:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol