15 Ocak 2017 Pazar 00:19
2017 YGS Sınavı Ne Zaman Yapılacak? - YGS başvuru yap

YGS başvuruları devam ediyor. Türkiye'de yüzbinlerce aday sınav için ilk adım olan başvuru sürecinde. Sınav mart ayında yapılacak. Ygs başvuruları 18 ocak tarihine kadar yapılacak. YGS sınavı ne zaman?

ÖSYM’nin üniversiteler geçiş sınavlarının ilk ayağı olan YGS sınavının başvurularında son günlere geldik sayılır. 4 Ocak tarihinde başlayan YGS başvuruları 18 Ocak tarihinden son bulacak.Adayların 18 ocak tarihlerinde ÖSYM profillerine girerek başvuru kayıt bilgilerini doldurmak zorunda.Kayıt bilgilerinden önce veya sonra YGS ücreti 60 TL yatırılmak zorunda aksi halde başvurular geçersiz sayılacaktır.

YGS 2017 Başvuru Nasıl Yapılır ?

YGS başvuruları ÖSYM’den yapılmaktadır. T.C. Kimlik numaranız ve şifreniz ile ÖSYM’ye giriş yaparak ‘Başvurular’ kısmında ÖSYS bölümünden YGS kaydınızı yapabilirsiniz.Bilgilerinizi eksiksiz girerek sınava gireceğiniz okul tercihini yapmalısınız.Kaydı güncelledikten sonra veya önce sınav ücreti olan 60 TL’yi unutmamak gerekiyor.Ücreti Ziraat Bankası ATM’lerinden yatırabilirsiniz.Dilerseniz Hesap kartı veya kredi kartındanda ücreti yatırma imkanınız bulunmaktadır.

YGS Ne Zaman Yapılacak ?

YGS 2017 Sınavı 12 Mart 2017 tarihinde yapılacaktır.Sınav saat 10:00’da başlayacaktır.

 ÖSYM'ye Buradan Giderek Başvuru Yapabilirsiniz

Son Güncelleme: 15.01.2017 01:48
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol