12 Şubat 2017 Pazar 20:09
8. sınıf Teog 2. dönem sınavı ne zaman?

8.sınıf öğrencileri TEOG sınavına alıştı. Artık her ortaokul öğrencisi son sınıfta sınava gireceğini biliyor. Bu sene 1.teog sınavını yapan öğrenciler şimdilerde 2.teog sınavı için kolları sıvamış durumdalar. Milli Eğitim Bakanlığı her eğitim döneminde olmak üzere iki kere sınav yapıyor.

Teog sınavı 26-27 nisan tarihlerinde yapılacak. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı adını verdiğimiz TEOG  kasım ve nisan aylarında yapılıyor. Öğrenciler bu sınav sonuçları ile yaz döneminde teog yerleştirmelerine alınıyorlar. Ve puanlara göre öğrenciler liselere yerleşiyor.

Teog sınavı bu anlamda çok önemli. Çünkü veliler öğrencilerin iyi bir lisede eğitim görmesini istiyor. Güzel bir lise demek ise yarınlarda üniversiteye gitmek ve eğitim sürecini başarılı bir şekilde tamamlamak demek.

2016 2017 eğitim öğretim yılında teog sınavının birincisi tamamlandı. Sonuçları açıklandı. Şimdi sıra 2.sınavda. 26-27 nisan tarihlerinde öğrenciler 6 dersten sınava girecekler. Bu aralar öğrenciler bir yandan sınava hazırlanırken diğer yandan teog ne zaman merak ediyorlar.

Öğrencilere sorular müfredattan geliyor. Konular ise Talim ve Terbiye Kurulu sitesi üzerinden dönem başında duyuruluyor. Teog konuları dönem başında açıklanıyor ve sınav süreci başlamış oluyor. Öğrenciler yıl boyu teog ile iç içe oluyorlar. İstanbul , Ankara, Karaman ve diğer tüm illerimizden yüzbinlerce öğrenci bu sınav için hazırlanıyor.

Teog sınavında başarılı olmak isteyen öğrenciler dönem başından itibaren düzenli bir şekilde sınava hazırlanmalı. Okula düzenli gitmek, dersleri e konuları takip etmek önemli. Çünkü devamsızlık yapan öğrenciler sınavda soruları çözmekte zorlanacaktır. Ayrıca öğrenciler bu süreçte bol bol kitap okuyarak anlama hızlarını yükseltebilirler. Hızlı okuyan öğrencileri sınavda daha başarılı olduğu gözlenmekte.  Hızlı okuyan daha çabuk anlamakta ve soruları daha erken çözerek zamandan kazanmakta.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 12.02.2017 21:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol