08 Eylül 2016 Perşembe 13:07
Açıköğretim Fakültesi nedir? İşleyişi Nasıldır?

Eğer ki üniversiteyi okuyamadıysanız, yarıda bıraktıysanız veya ikinci bir üniversite okumayı düşünüyorsanız işte sizin başvuracağınız yer Aöf, açık öğretim fakültesidir. Size ikinci bir şans veriyor.

Açıköğretim Fakültesi nedir? İşleyişi Nasıldır? Anadolu Üniversitesinin 1982 yılında açmış olduğu bir fakültedir. Uzaktan eğitim metodu ile hizmet vermektedir. Lise mezunları YGS sınavına girerek başvuru yapabilirler. Önlisans ve lisans bölümleri mevcuttur. Eğer ki bir üniversite öğrencisiyseniz zaten o zaman ikinci üniversite olarak hiç bir sınava girmeden başvuru yapabilirsiniz.

Hatta açık öğretim fakültesinde 2 yıllık bir bölüm okuyarak sonrasında 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yapabilirsiniz. Size sunduğu seçenekler oldukça fazladır açık öğretim fakültesinin. İlk başta büroları gidip kayıt olduktan sonra her dönem internet üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz. İstediğiniz her yerde sınavlarına girebilirsiniz. Sadece bunun için belirlenen tarihlerde o şehri seçmeniz gerekmektedir.

Her dönem alacağınız derslerin kitapları verilmektedir. Ayrıca online dersleri izleyebilirsiniz. TRT OKUL da canlı dersler yapılmaktadır ve sizde buradan dersleri takip edebilirsiniz. Hatta telefona yüklenen uygulaması sayesinde denemeler çözebilir, çalışmalarınız yapabilirsiniz. Bir dönemde bir vize ve bir final sınavı bulunmaktadır. Hafta sonu 2 gün yapılmaktadır sınavlar.

Diğer üniversitelerde ki tüm haklar Anadolu Üniversitesi tarafından Açıköğretim Fakültesi öğrencilerine verilmektedir. Yıl içerisinde yapılan bir sürü eğitim ve seminerlere dahi katılabilirsiniz.

İkinci üniversite şansı ile bölümüne katkı sağlayabilir veya eğitimin yarıda kalmışsa bu sayede tamamlayabilirsiniz. Sanırım Açıköğretim Fakültesi Nedir? İşleyişi nasıldır? Sorularınızın cevabını buldunuz.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 08.09.2016 13:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol