06 Mart 2017 Pazartesi 18:37
Bakan İsmet Yılmaz Açıkladı: "Türkiye'nin En Büyük Sorunu..."

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitim sistemi iyi olursa sağlığımız iyi olur sonrasında da üretimimiz de artar diyerek; “Türkiye’nin birinci sorunu eğitim. Eğitimi çözersek, diğer sorunları çözmek çok daha kolay olur” dedi.

Bakan Yılmaz, Mersin Valiliği tarafından düzenlenen ve Tarsus’ta bir restoranda gerçekleştirilen, ‘Muhtarlarla Buluşma’ programında bir konuşma yaptı. Konuşmasında Tarsus ilçesine gelmekten memnun olduğunu söyleyen Yılmaz; “Eğitiminiz iyi olursa sağlığınız, güvenliğiniz de iyi olur. Eğitiminiz iyi olursa güvenliğiniz ve geliriniz artar. Dolayısıyla diyoruz ki ‘Türkiye’nin birinci sorunu eğitim.’ Eğitimi çözersek diğer sorunları çözmek çok daha kolay olur diye düşünüyoruz. Temel kural şu, her şeyi demiyoruz yapmadıklarımız, yapamadıklarımız var ama çok şey yaptık” şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz programda yaptığı konuşmasında kaliteli eğitimin öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ile alakalı olduğunu söyleyerek, bir öğretmenin 10 öğrenci ile ilgilenmesi ile 40 öğrenci ile ilgilenmesi arasındaki farkın kaliteyi ortaya koyduğunu belirtti. İsmet Yılmaz, ilköğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısını 36’dan 25’e orta öğretimde ise 31’den 23’ düşürdüklerini söyleyerek; “Milli Eğitim Bakanı olarak şunu söylüyorum, bunda herkes mutabık. Türkiye’nin eğitimden daha önemli hiçbir sorunu yoktur. Eğitimimiz iyi olursa sağlığınızda iyi olur. Eğitiminiz iyi olursa güvenliğinizde iyi olur. Eğitiminiz iyi olursa üretiminizde artar. Eğitiminiz iyi olursa gelirinizde artar. Dolayısıyla diyoruz ki Türkiye’nin birinci sorunu eğitim, eğitim, eğitim. Eğitimi çözersek, diğer sorunları çözmek çok daha kolay olur diye düşünüyoruz. Gerçekten çok şeyler yaptık, genel kural şu; her şeyi yaptık demiyoruz, yapmadıklarımız var, yapamadıklarımız var. Ama çok şey yaptık. Her şeyi yapamadık, ama çok şey yaptık” dedi.

Programa Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Mersin Valisi Özdemir Çakacak yanı sıra Tarsus Belediye Başkanı MHP’li Şevket Can ve milletvekilleri de katıldılar.
 

Son Güncelleme: 13.03.2017 16:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol