03 Mayıs 2017 Çarşamba 03:23
Başkan Çelik, öğrencilere önemli mesajlar verdi

e-karaman haber sitemizin edindiği bilgiye göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes Koleji’nde Erciyes Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hastekkeşin, Hakka Hizmet Vakfı Başkanı İrfan Başyazıcıoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve okul idarecileri tarafından karşılandı.

Başkan Çelik, öğle yemeğini Erciyes Koleji’nde öğrencilerle birlikte yedi. Yemek sonrası Erciyes Koleji yöneticileriyle toplantı yapan Başkan Çelik, okuldaki eğitim öğretimle ilgili bilgiler aldı. Başkan Çelik’e ayrıca Erciyes Koleji okullarındaki eğitimde kullanılan akıllı tahta ve benzeri teknolojilerle ilgili brifing verildi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, daha sonra Erciyes Koleji Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya katıldı. Burada konuşan Erciyes Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hastekkeşin, elde ettikleri başarılar konusunda bilgi verdi. Bu yıl TEOG’da 20 öğrencinin tüm soruları bildiğini ve henüz açıklanmayan sonuçlara göre 20 Türkiye birincileri bulunduğunu ifade eden Hastekkeşin, “Lisede de bu yıl YGS’de yüzde 97,6 başarı yakalandı. İnşallah LYS’de tıp, mühendislik, mimarlık, eczacılık gibi önemli bölümlerle öğrencilerimizi ülkemizin geleceğine uğurlayacağız” dedi.

“HEDEFİNİZ OLSUN, ROTASIZ GEMİ GİBİ SAVRULMAYIN”

Mustafa Hastekkeşin’in konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, öğrencilere tecrübelerini anlattı. Erciyes Koleji’nin kuruluşunda emeğinin bulunduğunu ifade eden Başkan Çelik, “Bu okul şimdi fersah fersah ileri gitmiş bir okul oldu. Okulunuzun kıymetini bilin. Kayseri’de şehrin içinde; ama sesiz sakin bir okul, ticari gaye ile değil vakıf kültürüyle yönetilen okul bulunmaz” dedi. Konuşmasında öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Başkan Çelik, şunları söyledi: “Gelecekte önemli noktalara geleceğinize inanıyorum; ama bu noktalara gelirken tecrübelerden de faydalanın. Kendinize bir hedef koyun ve ne olacağınıza karar verin. Bir hedefiniz olmazsa rotasız gemi gibi savrulursunuz. İyi bir meslek sahibi olsanız da sosyal anlamda da kendiniz yetiştirin. Bir sanat dalı ya da sporla ilgilenin ve o alanlarda da kendinizi yetiştirin.” 

“RİSK ALIN, İNİSİYATİF KULLANIN”

Öğrencilerden başarılı olabilmeleri için hayatları boyunca risk almalarını ve inisiyatif kullanmalarını isteyen Başkan Çelik, “Bazı insanların hızlı yükselmesi bu iki unsura bağlıdır. Ayrıca, okulunuzdan mezun olduktan sonra kendinizi mutlaka yenilemeniz lazım. Bu arada bilginin hamalı olmayın. Eğitim hayatınızda öğrendiğiniz bilgileri insanlık için kullanamıyorsanız o bilgi sırtınızda boş yere yük demektir. Bilginizi şehriniz, ülkeniz ve insanlık için kullanın” diye konuştu.
Başkan Mustafa Çelik, konuşmasında zengin olmanın yolunu da gösterdi. Herkesin kısa zamanda zengin olmanın hayalini kurduğunu belirterek nasıl zengin olunabileceğini anlatan Başkan Çelik, “Zengin olmanın çok basit bir kuralı var. Harama bulaşmayacaksınız ve kazandığınız paranın sizin olmadığını bilip ihtiyaç sahiplerine dağıtacaksınız. Böyle yaparsanız nasıl zengin olduğunuzu görürsünüz” dedi.

“BİLİMİN OLDUĞU YERDE BENİ GÖRÜRSÜNÜZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Öğretmen ve öğrencilerin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Bilim Merkezi konusundaki övgü dolu sözlerin ardından bir açıklamada bulunan Başkan Çelik, “Bilim adına, teknoloji adına nerde ne proje gelirse orada Mustafa Çelik’i görürsünüz” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, konuşmasının ardından bu yıl TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplama başarısı gösteren 20 öğrenciye okul idaresi tarafından alınan altın ve plaketlerini verdi. 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol