04 Mart 2017 Cumartesi 15:44
Bundan Sonra Okulu Asan Yandı

Milli Eğitim Bakanı meslek liselerinde karşılaşılan devamsızlık için önlem almaya başladı. İl milli eğitim müdürlüğünde genelge yollayarak okuldan kaçan öğrencilere tedbir alınmasını istedi. Okuldan bir ekip kurarak öğrencilere ev ziyaretleri yapılacak.

MEB’den Genelge

Milli Eğitim Bakanlığı’nın(MEB) geçtiğimiz gün yayınlanan 2016 Faaliyet Raporunda güncel olarak okula giden lise dengi okullarda yüzde 30 devamsızlık olduğunu ortaya çıkarmış bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı özellikle devamsızlık yapan kesimin meslek ve teknik liseler olduğunu ve bunun gerekli seviyelere indirilmesi tedbir alınmasını okullardan istedi. MEB Müsteşarı Yusuf  Tekin öğrencilerin okullarına devam etmesi için gereken bütün tedbirlerin alınmasının gerekliliğini belirten ‘Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında devamsızlığın azaltılması’ başlıklı genelgeyi şöyle özetledi;

Yasal Yaptırım

Sayın Tekin ,Okula devam etmeyen, bu sorunu bir alışkanlık haline getiren öğrencilere daha fazla sosyal, sportif, bilimsel ve kültürel faaliyetlerin sağlanmasını istedi.

-Velilerin ve öğrencilerin bilinçlendirilmesini, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlükleri sayesinde bir rehber ile birlikte yapılacak.

-Sorunların çözümleri için Rehberlik Araştırma Merkezleri bu programın yönetimini yapılacak kadroyu eğitecek.

-Pansiyon ve yurtlarda kalan öğrencilerin sosyal, sportif, bilimsel ve kültürel faaliyetlere katılımlarını arttıracak.

-Çalışmak zorunda olduğu için okula gidemeyen öğrencilere,  aile birliği ve yerel yönetimlere ile birlikte maddi yardım yapılacak.

-Devamsızlık tespitleri için okullarda öğretmen ve yöneticilerden ekipler kurulacak.

-Devamsızlık saat bazlı olarak e-okula işlenecek.


 

Son Güncelleme: 04.03.2017 16:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol