13 Aralık 2016 Salı 00:56
Çocuklarla İletişim

Sevgili ebeveynler çocuğunuza ne kadar vakit ayırdığınızı hiç düşündünüz mü? Peki ayırdığınız bu vaktin çocuklar için ne kadar önem taşıdığını biliyor musunuz? Bu önemi onların ağzından duymak sizi mutlu edebilir. Fakat çocuğunuz ile aranızda iletişim bunu duyacak kadar yeterli mi?

Nasıl ki günlük yaşantımızda birileriyle konuşma ihtiyacı duyuyorsak çocuklarımız da aileleriyle o kadar belki de daha fazla konuşma ihtiyacı duyuyor. Çünkü küçük yaşlar da çocukların merak etme özelliği daha fazladır ve bu yüzden sık sık soru sorma ihtiyacı duyarlar. Biz bireylere düşen büyük görevlerden birisi ise onların bu meraklarına sabırlı ve olabildiğince doğru yanıtlar vermek olacaktır.

Bu yüzden çocuklarla iletişim tahmin etmediğiniz kadar büyük bir önem taşımaktadır.

 Çocuğunuz size bir şey anlatıyorken onu dikkatlice dinlemelisiniz. Çünkü bu durum hem onu bir birey olarak karşınıza aldığınızı ve hem de onun fikirlerinin sizin için önem taşıdığını gösterecektir. Bu durum da sizin ile çocuklarınız arsında ki iletişimi daha sağlam hale getirir.

 Küçüklükten kurulan çocuklarla iletişim onlar büyüdüğünde ise daha fazla önem kazanacaktır. Nasıl ki siz çocuklarınız küçükken sabırla onları dinlemeye çalışıyorsanız, onlar da büyüdüğü zaman sizi aynı sabırla dinlemesi gerektiğini öğrenecektir.

Örneğin çocuğunuza ceza vermeden önce bir ödül vermeyi deneyiniz. Çünkü çocuklar küçük sürprizleri severler ve yapacağı şeyin sonunda ödül alacaklarını bildikleri için daha çok önem ve dikkat verirler. Göreceksiniz ki ödül ceza yöntemini denediğinizde çocuğunuzla daha güzel bir iletişim yakalayacaksınız.

Yaşları itibarı ile sizi tam olarak anlamalarını beklememelisiniz. Fakat burada size de büyük bir iş düşüyor. Çünkü çocuğunuzun bir şeyi ne kadar çabuk kavradığı sizin ona ne derecede bir anlatım sağladığınızın göstergesidir. Bu nedenle çocuklarla iletişim kurarken asıl önemli olay çocuğunuzdan bir şeyleri beklemeden önce sizin ne kadar yapabildiğinizdir.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 13.12.2016 00:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol