27 Ekim 2016 Perşembe 19:39
Eba giriş ile bilgi bir adım yakınımızda

Öğrenciler eba şifresi ile online bilgi öğreniyor. Eğitim Bilişim Ağı ( EBA ), öğrencilere ders konusunda büyük kolaylıklar sağlıyor. Dijital ortamda bilgi öğrenmenin kolaylığı eba ile hissediliyor. Mobil internetin de yaygınlaşması her ortamda bilgi öğrenmeyi daha kolay hale getiriyor.

Eba öğrenci giriş ile sisteme ulaşmak ve yüzlerce eğitim dosyasından faydalanmak çok kolay. Okul haricinde ders çalışmak, teog gibi sınavlara hazırlanmak isteyen öğrenciler için eba bir fırsat. Öğrenmek için istekli olmak yeterli. Artık bir çok sistem bilgiyi evimize kadar getirmiş durumda.

Öğrenciler sisteme kayıt işlemini kendileri yapamamaktadırlar. Bu yüzden öğrencilerin sisteme bir başkası tarafından kayıt yapılmaları gerekir. Her öğrenciyi sisteme okullarındaki kendi öğretmenleri kayıt yapmaktadır.

Eba sistemine kayıt olmak isteyen öğrenciler, öğretmenlerine başvurup sisteme kendilerini kayıt ettirmeleri gerekiyor. Başvurudan öğrencinin öğretmeni, Eğitim Bilişim Ağına kendi kullanıcı bilgileri ile bağlanıp, sonrasında gerekli olan bütün kayıt işlemlerini yapmak durumundadır. Öğretmenler öğrencilerini sisteme kayıt ettirirken izlemeleri gereken başlıca 6-7 adımlık bir işlem bulunmakta.

Öğrenciye şifre vermek isteyen öğretmenler, öğrenciye şifre verebilmesi için öncelikle Eğitim Bilişim Ağı’na ( EBA ) erişim sağlamak zorundadırlar. Çünkü öğrenciye şifre atama işlemlerinin hepsi Eğitim Bilişim Ağı içerisinde ayrılmış olan özel bir bölümden yapılmaktadır. Bu yüzden öğretmenler öncelikle Eğitim Bilişim Ağının web sayfasına erişim sağlamalıdırlar.

EBA’nın web sayfasına ulaşan öğretmenler, sisteme giriş yapabilmek için sayfanın sağ üst köşesinde yerleştirilmiş olan giriş butonuna tıklamalıdırlar.

Yetiştirme kurslarına katılan öğrenciler eba üzerinden çok faydalanıyor. Eba kurs öğrenci girişi ile sistem elimizin altında.

EBA GİRİŞ

Son Güncelleme: 27.10.2016 19:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol