30 Eylül 2016 Cuma 16:32
Eba Nedir?

Çoğumuz EBA hakkında hiç biri bilgiye sahip değildir. Hatta EBA ismini duyan herkes EBA nedir? Acaba diyerek kafalarına bir takım sorular takılabilir. Bizlerin EBA hakkında hiçbir bilgisi olmayan kişiler için EBA nedir? Sorusuna verebileceğimiz cevap; Eğitim bilişim ağının kısaltılmışıdır. Milli eğitim bakanlığı tarafından oluşturulan çevrimiçim sosyal eğitim platformudur.

EBA’nın görevi hizmetleri nelerdir?

EBA hem öğrenciler için hem de öğretmenler için ok önemli bir eğitim platformudur. Öğretmenler özel hazırladıkları içerikleri EBA’ya istediği şekilde yükleyebilirler. Ayrıca öğretmenlerin özel olarak hazırladıkları paylaşılan not ve sunumları başka öğretmenler de rahatlıkla ulaşabilirler. Böylece bu sistem sayesinde öğretmenler arasındaki iletişim daha da kolaylaşmaktadır

EBA öğretmenlere sağladığı faydanın daha fazlasının öğrencilere sağlamaktadır. Çünkü sisteme giriş yapan öğrenciler başka öğrenciler tarafından sunulan notlara, sunumlara ve paylaşımlara görsel olarak ulaşabilmekte ve istediği zaman istediği gibi yararlanabilmektedir.

Eba’nın faydaları nelerdir?

EBA hem öğrenciler içi hem de öğretmenle için özellikler taşınmaktadır. EBA sisteminin içerisinde dolu bir dünya barınmaktadır. Kısaca anlatmak gerekirse eğer EBA öğrenciler için zengin eğitici içerikler sunmaktadır. Bilişim kültürünün yaygınlaştırarak bilişim kültürünün eğitimde kullanmayı sağlamak, Öğrenciler v öğretmenlerin her konuda içerikleri ile ilgili sorularına cevap ermektedir. Ayrıca git gide büyüyen zengin arşivi ile de eğitim ve öğretimde tüm derslere katkı sağlamaktadır. Sosyal ağ yapısı ile öğretmenlerin birbirleriyle bilgi alışverişinde bulunma iletişimine katkı sağlamıştır.

EBA öğrenme tilerine sahip öğrencileri kapsamamaktadır. Eba bilgi sitesi ile  bilgiyi öğrenmenin yanı sıra aynı zamanda yeniden yapılandırabilmek ve bilgiden bilgi üretilmesini sağlamaktadır. EBA kısaca anlatmak gerekirse bütün öğretmenleri otak bir anda buluşturarak eğitim ve öğretime el birliği ile katkı ve yön vermelerini ağlamaktadır. EBA nedir? Sorusun verebileceğim cevap bu şekildir. Bilgi sahibi olmak isteyenler yazımızı ayrıntılı bir şekilde okumaları yeterli olacaktır

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 30.09.2016 16:32
Anahtar Kelimeler:
EbaEba Nedir
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
dilanur ercemel 2016-09-30 17:51:45

kendimize eba nasıl kuruyoz :)