08 Şubat 2017 Çarşamba 18:42
Eğitim Kaç Yaşında Başlar, Kaç Yaşında Biter?

İnsanoğlu daima öğrenime açık bulunduğu her alanda karşılaştığı her durumdan yeni bilgiler çıkarabilecek kapasitede ve yapıdadır. Eğitimli bireyler halk içerisinde her zaman saygı duyulan, fikirleri merak edilen ve yön gösterici kişiler olmuştur.

Medeniyet diye tabi ettiğimiz husus tam anlamıyla eğitim ile meydana gelmektedir.

 Bir ülkenin medeniyet seviyesi o ülkenin eğitim seviyesinin iyi olması ile doğru orantılıdır.

 Eğitimde belli başlı problemleri aşmış ülkeler yetiştirdiği nitelikli ve alanında uzman kişilerle ülkelerinin medeniyet seviyesinin yanında siyasi, ekonomik ve ticari alanlarda da gelişmesini sağlar.

Bu derece insanların ve ülkelerin gelecekleri için etkili olan eğitim kaç yaşında başlar kaç yaşında biter? Eğitime sistematik kurallar çerçevesinde baktığınızda eğitim, gerek en ileri makamlara ulaşmak isteyenler için olsun gerek son öğrenimini lise veya üniversite ile sonlandırmış kişiler için olsun ömür sermayeleri yettiği sürece devam eder.

Kişi için eğitim doğup gözlerini dünyaya ilk baktığı andan itibaren başlar. Ülkemizde ve dünyada klasikleşmiş olan 5 veya 6 yaş ile okulda başlayan eğitim sadece eğitim aşamalarının bir basamağıdır. Eğitimin okul hayatı ile başladığını iddia etmek tamamen yanlış ve bu yaklaşım eğitim safhasının ilk aşaması olan aile faktörünü yok saymaktır.

Bulunduğu makamın ilerisini hedefleyen kişilerin üniversiteye kadar 16 yıl sonrasında Doktora ve profesörlükle devam eden artı 10 yılla zaten ömrünün yarısından fazlasını bu eğitim ile harcamaktadır. Makama geldikten sonrada eğitim sürekli devam etmekte çünkü insanoğlu okudukça ilerledikçe bakış açısı, konuları algılayış şekli değişmekte ve eski bilgileri harmanlayıp dahi yeni bilgilere ulaşabilmektedir.

Öte yandan eğitimine okul sıralarından değil de hayat sıralarında devam eden kişiler ise iş hayatına erken atılmanın ve genellikle aileyi de erken kurmanın verdiği sorumluluk ve yük ile birlikte hayata dair bilgilerine yeni bilgiler katmaktadır kısaca eğitim doğumla başlayan ölümle biten bir husustur.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 08.02.2017 18:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol