26 Ağustos 2016 Cuma 09:35
Ehliyet sınav sonuçları 27 ağustos ne zaman açıklanacak?

e-karaman.com - Bir sınava hazırlanmak kadar sonuçları beklemekte heyecan verir insana. Ehliyet sınavı yarın yapılacak. Peki sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ehliyet araba sürebilmek için almamız gereken bir kimlik. Hayati önem taşır. Ve yılın belirli dönemlerinde binler insan ehliyet sınavı için ter döker. Ehliyet kursları kursiyerlerini en güzel şekilde sınava hazırlarlar.

Sonuçlar genelde on gün sonra açıklanmaktadır. 27 ağustos ehliyet sınavı sonuçları açıklanınca sitemizden öğrenebilirsiniz.

Araba kullanmak gerçekten ayrı bir sanattır ve mutlaka ehliyet almalıdır. Neden diyecek olursanız da araba bir yandan o kadar kolaylık sağlayan bir yandan da gerçekten o kadar tehlikeli bir şey olabilir buna günlük hayatta hepimiz şahit oluyoruz. Bir o kadar dikkatli olmamız gerekir araba kullanırken işin sırrı kuralına göre oynamalı. Ne yapıyoruz arabaya ilk binerken bütün önlemlerimizi alıp koltuğumuza oturduk marşa bastık evet gelelim arabanın hareket etmesini sağlayacağımız ana damar konuya.

Araç Kullanırken Debriyaj Gaz Ayarı

Araç Kullanırken Debriyaj Gaz Ayarı bu çok önemli nokta ki arabanın çalışması bu noktada çok önemli bizim için. Evet, motor çalışıyor ona bir kuvvet lazım sıra ayaklarda ilk önce debriyaja ayağımızı tabiri caizse sonuna kadar köklemeliyiz sonuna kadar. Sonra ise vitesimizi 1'e alıyoruz. Evet, işte o an debriyajı yavaş yavaş salıyoruz aman ha hemen çekmiyoruz ayağımızı araba hafif gider gibi ayaklanmaya başlayınca hafiften hafiften gazada değiyoruz.

Birazcık gaz vermekten bir şey olmaz, sonra araba şahlanmaya kalktığında yani araba artık gider halindeyse artık yavaş yavaş debriyajı salıyoruz ve hız durumumuza göre de gazımızı ayarlıyoruz. Terazi dengesi gibi düşünebilirsiniz bu noktada arabanın istop etmemesi için debriyajı hemen sakın salmayın biraz araba kendine gelsin ayaklansın biraz ilerlesin sonra hafif bir gazla yardım edeceğiz. Arabamıza sonra da iş tamamdır.

Âmâ tabi ki de size tavsiyem ayağınız gaza basmaya çok alışmasın kontrolsüz hız gerçekten çok ciddi şeylere yol açabiliyor bunu hepimiz görüyor ve duyuyoruz. Bir büyüğümün sözü var bu konuda trafikte ne kadar iyi araba kullanırsan kullan herkesi acemi bil ve ona göre dikkatli ol böylece her türlü tedbirini almış olursun. Zor bir şey değil araba kullananlar tadını bilir araba kullanmayı öğrenince onun dilini anlayınca daha da zevkli bir hal alacak göreceksiniz.

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 26.08.2016 09:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
27 ağustos ehliyet sınavı sonuçları 2016-08-28 09:45:03

bir sınav daha geçti. 27 ağustos ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanabilir.