20 Ağustos 2016 Cumartesi 09:58
Ehliyet Sınavında Hangi Sorular Çıkıyor?

Araba kullanmak için öncelikle bir ehliyette sahip olmak gerekmektedir. Peki, ehliyet nasıl alınır, almak için ne yapılmalı gibi tüm soruların cevaplarını bu makalemizde detaylı bir şekilde anlatacağız.

Ehliyet olmadan araba kullanan bir kişi çeşitli para cezalarına çaptırılmaktadır. Ehliyet cezalarını yememek için ehliyet almak şart. Günümüzde bakıldığı zaman ehliyet almak her geçen gün biraz daha zorlaşmaktadır. Ehliyet almak için iki sınava tabi olunmaktadır. Bu sınavlardan biri yazılı sınav ikincisi ise direksiyon sınavıdır. Bu her iki sınavın geçilmesi durumunda ehliyet sahibi olunmaktadır.

 Yazılı Ehliyet Sınavı

Yazılı ehliyet sınavı ehliyet almak için girilen ilk sınavdır. Bu sınavdan başarılı olunması durumunda ikinci sınava hak kazanılmaktadır. Yazılı ehliyet sınavında toplamda 50 soru sorulmaktadır. Sorulan sorulardan 35 tane yapılması durumunda başarılı olmuş olunmaktadır. Ehliyet Sınavında Hangi Sorular Çıkıyor diye bakıldığı bakıldığı zaman motor, ilk yardım ve trafik soruları sorulmaktadır. Sorulan motor sorularına bakıldığı zaman bu sorular daha çok aracın motor kısmı ile ilgili olan sorulardır.

Bir diğeri ise ilk yardım sorunlarıdır. İlk yardım soruları kaza anında yaralıya nasıl davranmak gerektiğini, ne yapılması gerektiği gibi soruların sorulduğu bölümdür. Ehliyet sınavında en çok sorunun sorulduğu bölüm olan bir diğer bölüm ise trafik sorularıdır. Trafik soruları içinde levhalar, araçların seyir şekilleri, trafikte araç önceliği gibi sorular sorulmaktadır. Bu sorular ile 100 üzerinden 70 alınması durumunda ikinci sınava hak kazanılmaktadır.

Ehliyet sınavın ikinci aşaması olan direksiyon sınavında araç kullanılmaktadır. Araç kullanımı sırasında araç park etme, rampada araç kaldırma, geri geri gitme ve seyir halinde araç kullanma gibi farklı parkurlar bulunmaktadır. Bu sınavda da yazılı sınavda olduğu gibi 100 üzerinden 70 alınması durumunda ehliyet sınavından başarılı olmuş olunmaktadır.

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 20.08.2016 09:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol