25 Ağustos 2016 Perşembe 11:40
Ek yerletirme LYS  tercihleri 2016 ne zaman?
e-karaman.com - Başvurular alındı, üniversite kayıtları yapıldı. Şimdi umutlar ek yerleştirmelerde. ÖSYM ek yerleştirme tarihlerini 26-30 ağustos tarihleri arasında açıkladı. Yüzbinlerce öğenci heyecanla şimdi bir şans daha deneyecek. LYS puanı ile ek yerleştirme yapılacak. Bu dikkat edilmesi gereken bir konu. kimbilir bir kaç puan ile kaçırdığınız üniversite hemen size yaklaşıverir.

Ek yerleştirme İşlemleri

ÖSYM  ek yerleştirme için tercih yapma adına verilen tarih 26-30 Ağustos 2016 tarihleri arasıda. İlk tercih sıralamasında her hangi bir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler için yapılan bu tercih hakkındaki kayıt tarihleri ise 6-9 Eylül 2016 tarihleri belirlenmiştir. İlk tercihte yerleşen öğrenciler ise ek kontenjan seçeneğinden henüz kayıt yaptırmamış olsalar bile yine de yararlanma hakları olmayacaktır.

Ek yerleştirme  ÖSYM tarafından belirtildiğine göre, 26-30 Ağustos 2016 tarihlerinde yapılıyor.

Lys sonuçlarına göre öğrenciler kayıtlarını yaptırdılar. Ve başvurularde e-devlet sistemini etki olarak kullandılar. Elektronik kayıt sistemini kullanan öğrencilerin okula gidip ikinci kez birebir kayıt yaptırmalarına gerek kalmamaktadır. Bundan sonra okuyacakları üniversitenin belirlediği tarihler arasında ders kayıtlarını elektronik ortamda yapabilirler.

 ÖSYM Ek Kontenjan Sistemi

Bazı üniversitelerin bir takım bölümleri bu bölümlere az tercih yapıldığı ya da kayıt yapılmadığı için boş kalır. Bu da ek kontenjan olarak bilinir. Diğer bir deyişle ek yerleştirme için ÖSYM’nin belirlediği tarihlerde tercihler yapılır ve üniversitelerin bu boş kalan bölümlerine birçok öğrenci yerleştirilir. Ek kontenjan adına kılavuz 2016-2017 öğretim yılı ilk tercih kayıtları kesin olarak son bulduğu zaman www.osym.gov.tr sitesinden açıklanacak. Bu sitebu süreçte dikkatle takip edilmeli.

 Ek Yerleştirme Başvurusunda bulunma Hakkı Olanlar

Bunun için 2016 –ÖSYS merkezi yerleştirme ile her hangi bir üniversiteye yerleştirilen öğrenciler ile açık öğretim kontenjansız bölümlerine yerleşme hakkı olan kişilerin bu ek kontenjan hakkından yararlanma imkânları bulunmaktadır. Ayrıca özel yetenek sınavı ile yerleşme hakkını da kazanan öğrencilerin bu imkândan yararlanma hakları bulunmaktadır. Ancak 2016 merkezi yerleştirme sistemi ile her hangi bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanan kişiler ek yerleştirme imkânından yararlanamayacak.

 2016 Ek Yerleştirme Adına Taban Puan

ÖSYS merkezi yerleştirme kesin kayıtları tamamen bittikten sonra ek kontenjanlar açıklanıyor fakat bunun için her hangi bir taban puan yoktur. Bu yüzden barajı geçen herkesin üniversitelerin boş kalan bölümlerine yerleşme hakları bulunmaktadır. Eğer boş kalan bir bölüm için 30 kişilik yer varsa ve bu noktada 5 açık kalmış ya da kayıt yaptırılmamış ise bu 5 kişilik boş kontenjana tercih yapma hakkı bulunmaktadır.

ek yerleştrime süreci öğrenciler dikkatle izlemeli ve ösym sitesinden gelecek haberi beklemeli. Çünkü emek vermeden olmaz. Sabırla gelişmeler takip edilecek ve boş kontenjanlara kayıt başvurusu yapılacak.

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 25.08.2016 11:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol