16 Mart 2017 Perşembe 23:45
Hangi Dersler En Önemli?

Türkiye de zorunlu eğitim yılı 12 yıldır. Bu 12 yıl bizim geleceğimizi şekillendirir. Sadece mesleki anlamda değil ahlaki değerler bakımından da okulda çok şeyler öğreniriz. Hep sorulan meşhur sorudur: "Hocam bu bilgi günlük hayatta karşımıza çıkacak mı?"

Okulda ki bütün dersler bize farklı pencerelerden bakmamızı sağlar. Gündelik hayatımızda ki zorlukların tek bir çözüm yolu yoktur. Bunun için hangi dersin penceresinden hayata baktığımız önemlidir. Peki, hangi dersler en önemli?

Bu sorunun cevabı mantık yoluyla bulalım. Dediğimiz gibi her sıkıntı tek bir çözümü yoktur. Farklı yollar bize çözüme ulaştırabilir. Peki, o çözüm yolunda ana bir yol var mıdır bakalım.

 BÜTÜN DERSLERİN ORTAK DERSİ: Bu ana yol için okulumuzda ki derslerin ortak noktalarını bulmamız lazım. Bu ortak nokta ülkemizde çoğunluğun zorlandığı ve dolayısıyla bütün okul derslerine soğuk baktığımız matematiktir. Evet, matematik bütün derslerin ortak dersidir. Fizik kurallarını formülize ederek bize onları anlatan derstir matematik. Kimyada maddelerin yapısındaki denklemler bize kimyada ki diğer pencerelere yol açar. Biyolojide doğadaki altın oranı kullanıp bu oranın dışında kalanları ayırıp yeni gruplamalar yapmamızı sağlar matematik. Türkçe de bile matematik vardır. Her cümlenin formülünü öğreniriz. Evet, cümlenin ögeleri bize cümleleri formülize eder ve formüle uymayan cümlelerde anlatım bozuklukları, anlam kaymaları olur. Tarihin kendisidir matematik.

 HAYATI ANALİZ:

Matematik sadece sayılardan oluşmaz. Matematik bir üst başlıktır. Sayılarla uğraşan bilim matematiğin alt başlığı cebirdir. Matematiğin alt başlıklarından biri de analizdir. Analiz çeşit cebirsel değerleri yan yana veya alt alta koyup bizim problemi çözmemizi sağlayan birimdir. İşte matematik hayatımızda ki problemleri de analiz biliminin yardımıyla çözmemizi sağlar. Daha önce yaptığımız bir hatanın sebeplerini bularak o hatanın içine bir daha düşmemizi engeller.

 SONUÇ: EN ÖNEMLİ DERS MATEMATİK

 Başta sorduğumuz hangi dersler en önemli? Sorusunun cevabı kesinlikle matematiktir. Çünkü o bütün derslerin ortak kümesi, bütün sokaklara çıkan ana bir arterdir.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 16.03.2017 23:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
ela 2018-03-27 13:53:01

diyelim bilişim 35 din 54 matematik 30 türkçe 75 sosyal 60 ingilizce 50 beden 100 resim 75 fen 56 olursa teşekür getirebilirmiyiz

Misafir Avatar
türkiye 2019-11-05 19:07:13 @ela

herkeze başarılar dilerim

Beğenmedim! (0)
Avatar
şlo 2019-02-06 18:27:30

yfuföçc

Avatar
pelinsu 2019-11-05 19:08:38

ing 66 olunca sınıfta kalınırmı