Hasan Özen
Hasan Özen
11 Mart 2020 Çarşamba 10:52
İlkokul Öğrencileri, Gazi Dedeleriyle Buluşuyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün planladığı başlangıcı yapılan çalışma ile gazilerin, ilimizde öğrenim gören ilkokul öğrencilerinin bayrak, vatan, millet, şehitlik ve gazilik gibi konularda öğrencilerle okullarda buluşması amaçlanıyor. 
Çalışmaya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan “Bugün başlangıcını yaptığımız çalışmayla gazilerimizi öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Program kapsamında gazilerimiz ilk olarak Vali Ali Akan İlkokulunda öğrencilerle bir araya geliyor. Yaşayan kahramanlarımız gazilerimiz; birliğimiz, beraberliğimiz ve bayrağımız için kendi canlarından, kanlarından vazgeçmiş örnek kişilerdir. Son yıllarda bölgemizde yaşanan olaylar bir kez daha göstermiştir ki vatan en büyük varlığımızdır.” dedi. 
Vatanını, bayrağını, milletini korumak için her türlü fedakârlığı göstermiş gazilerimizin ve şehitlerimizin örnek hayatlarının bilinmesini önemsiyoruz, diyen İl Müdürü Mehmet Çalışkan  “Dün Çanakkale, Trablusgarp, Kore, Kıbrıs gibi birçok farklı coğrafyada bazen ülkesini savunmak bazen de zulüm altındaki insanların kurtuluşu için bulunan askerlerimiz, bugün de sınırlarımızın ötesinde ülkemizi korumak için canı pahasına görev yapmaktadır. Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken gazilerimize de daima minnettar olacağız. Gelecek nesillerin, ülkesi için fedakârlıklarda bulunan kahramanları yakından tanımasını sağlayacak bu önemli çalışmaya katıldıkları için gazilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Behiç Baş ise “Kore'de, Kıbrıs'ta bayrağımız için cephelerde bulunan,  tüm zorluklara rağmen geri dönecek miyiz diye düşünmeden sadece bayrağımızı daha yükseğe çıkarmak için gayret eden gaziler olarak bugün de bu bilinci yeni nesillere aktarmak için üzerimize düşeni her zaman yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Program kapsamında Vali Ali Akan İlkokulu, Piri Reis İlkokulu ve Kale İlkokulunda öğrencilerle buluşan gazileri öğrenciler, asker selamıyla karşılayarak yoğun ilgi gösterdi. Sınıflarında gazi dedelerini gören öğrenciler, onları can kulağıyla dinleyerek sorular sordular. 
Merkez okullarda gazilerle buluşmaların devam edeceği programın ilk günü, çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol