29 Ekim 2019 Salı 11:28
KAYFOR17 SONA ERDİ

KAYFOR17 SONA ERDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü tarafından 24-26 Ekim 2019 tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Kamu Yönetimi Forumu KAYFOR17 sona erdi.

"Hükümetler gelip geçicidir fakat önemli olan devletin baki kalmasıdır"

KAYFOR17'nin kapanış ve değerlendirme toplantısında ilk olarak söz alan Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, "KAYFOR'un son oturumuna katılabildim. Hükümetler gelip geçicidir fakat önemli olan devletin baki kalmasıdır. Millet, devletin geleceğini belirlemek için belirli kararlar alır, değişiklikler yapar. Bu topraklarda yetişen yöneticiler bu milletin menfaatine işler yapmayı ümit eder ve bu bağlamda çalışmalar yapar. Burada hükümetimiz tarafından yapılan sistem değişikliği de milletin beklentisini karşılamak ve siyasi istikrarı sağlamak amacıyla yapılmıştır. Forumun katkı sağladığını ümit ediyorum ve herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Coşkun organizasyondan dolayı üniversite yönetimine ve çalışanlarına teşekkür ederek "Yapısal ve işlevsel dönüşümün başlangıç noktası aslında 2000'li yıllarda başladı ve süreçle birlikte devam etti. Kamu yönetimi reformu ve çalışmaların başlangıcı çok daha eski bir durum. Fikri açıdan çok eski yıllara giden bu durum fiili olarak yeni olarak görülüyor." şeklinde konuştu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önder Kutlu ise "KAYFOR'un iki gün boyunca genç araştırmacı arkadaşlarımızın görüşlerini de ifade etmiş olmaları açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Daha kıdemli akademisyenlerle birlikte olmaları ve tecrübe edinmeleri onlar açısından önemli bir kazanım oldu. Platformun amaca hizmet ettiği kanaatindeyim." dedi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Eren, "Kongre boyunca sunulan bildiriler gerek teorik çalışmalar gerekse alana dair çalışmalardan oluşuyordu. Bu sevindirici bir gelişme olarak dikkat çekti. Her toplumun kendine uygun teorileri var. Biz de kendi sorunlarımıza, toplumsal yapımıza göre çalışmalarımızı ele almalıyız. Özellikle kamu yönetimindeki dönüşümün bu kadar hızlı olduğu bir dönemde bu tip platformların da yol gösterici olması gerekiyor." dedi.

Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Özgür, "İyi bir çeşitlilik yakaladık bu KAYFOR'larda ve KAYFOR'un 17'ncisini yapıyor olmak bu forumun kurumsallaştığını gösteriyor." dedi.

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Ömürgönülşen ise KAYFOR'un ilk başladığı dönemle ilgili değerlendirmelerde bulunarak "Son birkaç yıldır düzenlenen KAYFOR'lara baktığımızda biraz daha yol almamız gerektiğini düşünüyorum. Özellikle bizim ülkemizdeki sistemle diğer ülkelerdeki yapısal sistemlerin karşılaştırılmasına pek rastlamadık. Bununla ilgili yeni değerlendirmeler yapılması gerekiyor. KAYFOR'a sahip çıkalım ve koruyalım." dedi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Bulut da "Bu tip organizasyonların sürdürülebilir olması için kurumsal işbirliğinin iyi sağlanması gerekiyor. Karaman bu işi çözmüş gibi görünüyor. KAYFOR'un çok daha etkili olması için geniş katılımların önemli olduğunu düşünüyorum. Teorik çalışmalar daha farklı kategorize edilirse daha faydalı olabileceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zerrin Toprak ise "Bu ortamda yeni arkadaşlar edindim ve eski arkadaşlarımla bir araya geldim. Farklı disiplinler ile arka planda olan disiplinlerin gündeme geldiği ve bu tip çalışmalar yapıldığını gördüm." diyerek Forumla ilgili ileride yapılması gerekenler hakkında fikirlerini paylaştı.

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Nadi Leblebici ise başarılı bir Forum gerçekleştiğini ifade ederek Karaman'da bilim insanlarını misafir eden tüm üniversite yönetimine, görevlilere ve öğrencilere teşekkür etti.

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek ise "Gelecek yıl Malatya'da yapılacak KAYFOR için  umarım biz de böyle güzel bir organizasyon düzenler ve başarılı oluruz. Böylece KAYFOR'un başarısını da sürdürmüş olacağız." dedi.

"İki gün boyunca 34 oturumda 170 bildiri sunuldu"

Kapanış ve değerlendirme toplantısında son olarak söz alan KMÜ Rektör Yardımcısı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve 17. KAYFOR Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ercan Oktay ise "İki gün boyunca bir yıllık bir hazırlık sürecinin ardından KAYFOR17'yi tamamlamış bulunuyoruz. KAYFOR17'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte ortaya çıkan yeni yapılar ve süreçler, yeni kamu yönetimimizin hali hazırdaki durumu değerlendirildi ve tartışıldı. Bizler bilim insanları olarak sorumluluğumuzun gereğini yerine getirmiş bulunmaktayız. Bundan sonra takdir uygulayıcıların. KAYFOR17 kapsamında toplam 34 oturumda her biri birbirinden değerli 170 bildiri sunuldu. Bir yıl önce değerlendirmesini yaptığımız toplantıda bize güvenen bilim insanlarına ve burada bu organizasyonu en iyi şekilde gerçekleştirmemiz için bize katkı ve destek veren başta Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Mehmet Akgül'e, üniversitemizin akademik ve idari personeline teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu.

KAYFOR17, gala yemeği ve Ermenek gezisinin ardından sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
KaramanKmüSonaErdiKayfor17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol