18 Kasım 2016 Cuma 21:11
KPSS Sınavı binlerce kişinin umudu olacak - ÖSYM

Bu sene rekor katılımlı KPSS sınavı için gerekli tüm tedbirler yurt genelinde alınıyor. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Demir, 20 Kasım Pazar günü yapılacak KPSS için 3 milyon 498 bin 335 aday başvurusu aldıklarını belirtti.

Sınav saat 10 başlayacak. Milyonlar sınavdan güzel bir sonuç almak için ter dökecek. KPSS sonuçları binlerce kişinin iş umudu, aş umudu olacak. Her sınav sonucu gibi KPSS sonuçları da geleceğimize yön eriyor.

542 bin 122 sınav görevlisi bu sene Pazar günü görev alacak. Başkan Demir KPSS sınavı ile ilgili adaylara açıklamada bulundu.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Demir, "Trafik yoğunluğunu göz önüne alarak sınavın saatini 09.30'dan 10.00'a aldık. Ama hem görevlilere hem adaylara şunu söylemek isterim. O saatlerde daha önceki olağan trafiği düşünerek yola çıkanlar geç kalabilir, sınava yetişemeyebilir, mağdur olabilir. Dolayısıyla trafik durumunun dikkate alınması gerekir. Bunu özellikle adaylara duyurmak isterim. Sınav için erken saatte sınav yerinde olmalarını tavsiye ediyorum.

KPSS ön lisans için bini aşkın adayın sınav kurallarına uymadığı için sınavı iptal edildi. Bunların içerisinde 'yasaklı malzemeler' dediğimiz, saat, takı, yiyecek gibi sınav salonuna getirilmesi yasaklanmış eşya ile girdikleri için sınavları iptal edilen adaylar var."

KPSS Ortaöğretim Sınavı'na 3,5 milyona yakın adayın katılacağını, adayların bir kısmının yaş itibarıyla ÖSYM sınavlarına uzun süre girmeyenlerden oluştuğunu dile getiren Demir, "Aday başvurusunun oransal olarak en yüksek olduğu yaş aralığı 36-40 yaş. 2014 yılında 36-40 yaş arasında KPSS Ortaöğretim Sınavı'na giren aday sayısı 76 bin 492 iken, bu yıl aynı sınava girecek aday sayısı 269 bin 420, yani yaklaşık yüzde 252'yi aşkın bir artış söz konusu. Hatta 70 yaşında bile sınava girecek olan adayımız var." diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 18.11.2016 21:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol